Zendschip begint aan nieuw leven in Amsterdam

NorderneyZendschip de Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica, is vanmiddag in Amsterdam officieel begonnen aan haar nieuwe leven. 

Het geheel gerestaureerde zendschip is vanmiddag officieel geoepend door de Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan. Het zendschip is de afgelopen maanden in Groningen verbouwd naar een schip dat geschikt is voor evenementen en mediaproducties. Het zendschip ligt sinds een aantal weken aan de NDSM-pier in Amsterdam. De Norderney biedt een podium voor muziek, cultuur en debat en biedt plaats aan 350 mensen in.

Vrijdagmiddag keerde een aantal Veronica-dj’s al terug naar de Norderney voor een radio-uitzending. Onder anderen Erik de Zwart, Rick van Velthuysen en Patrick Kicken presenteerden vanaf het oude zendschip de eerste uren van de Top 1000 Allertijden, een ranglijst samengesteld door luisteraars van het radiostation.

Het zendschip was in de jaren 60 en 70 in gebruik door het toenmalige Radio Veronica. De Norderney was toen de uitzendlocatie van Radio Veronica vanwaar de middengolfuitzendingen in een groot deel van Nederland te horen waren. Nadat de uitzendingen eind augustus 1974 waren stopgezet heeft het zendschip op vele locaties gelegen. Lange tijd was het zendschip een discotheek in Antwerpen. Vorig jaar is het schip teruggekomen naar Nederland.