Zendschip van Radio Veronica verhuist naar Amsterdam

NorderneyDe Norderney, het zendschip van Radio Veronica, zal naar Amsterdam verhuizen als de grondige verbouwing rond is. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden .

Tot nu toe was het niet duidelijk waar het schip, dat een tijdlang in Antwerpen lag als feestboot, moest terechtkomen. Het legendarische schip komt aan een kade in de buurt van het filmmuseum Eye in de Nederlandse hoofdstad te liggen.

Momenteel ondergaat de Norderney in Groningen een metamorfose om een platform voor (multi)media en kunst te worden. Alles wat aan de discotheekperiode doet denken is al gesloopt, aldus het regionale dagblad. 

Eind vorig jaar werd het schip vanuit het Kempisch Dok in Antwerpen naar Nederland gesleept voor de verbouwing. Onder meer in Antwerpen had het dienst gedaan als drijvende discotheek en feestzaal. Zeezender Veronica zond van 1966 tot 1974 uit van op de Norderney, die toen voor de kust van Scheveningen dobberde. Het schip was in 1949 als een vissersschip gebouwd. (via Dagblad van het Noorden/VRT/De Redactie)