‘Gorredijk’ zonder veel problemen aangesloten op UPC-netwerk

coaxkabel(update) Het koppelen van het digitale televisienetwerk van Ziggo aan dat van UPC in het Friese Gorredijk heeft niet tot veel problemen geleid. Dit bericht een woordvoerder van Ziggo.

Het ligt in de bedoeling de komende maanden alle Ziggo-abonnees gefaseerd aan te sluiten op het digitale televisienetwerk van UPC. Nadat de Ziggo-abonnees zijn overgezet kunnen onder andere meer HD-zenders worden ontvangen.

Vandaag werden Ziggo-abonnees in de gemeente Gorredijk als eerste overgezet op het digitale televisienetwerk van UPC. “Het koppelen van de televisienetwerken van UPC en Ziggo is in de eerste huishoudens zonder al te veel problemen gebeurd. Om 10.00 uur ging bij de dertienduizend huishoudens in Gorredijk het scherm op zwart, waarna zij de ontvangstapparatuur voor digitale tv opnieuw dienen in te stellen.`, aldus een woordvoerder van Ziggo tegenover NU.nl

Klanten worden vooraf geïnformeerd over de handelingen die zij moeten verrichten bij het overzetten naar het nieuwe signaal. Om klanten bij te staan heeft Ziggo tientallen medewerkers gereed staan in het gebied. Het aantal klanten met problemen, voornamelijk ouderen, valt volgens de kabelaar mee.

Het samenvoegen van de televisie-netwerken van Ziggo en UPC is een gevolg van de fusie tussen UPC en Ziggo. De komende maanden zullen alle Ziggo-abonnees worden overgezet naar het netwerk van UPC

Regio’s Emmen en Mill volgen?
Op basis van informatie die door Ziggo naar dealers is verstuurd zullen de komende weken de regio’s Emmen en Mill worden overgezet naar het televisienetwerk van UPC. Op basis van deze informatie zal op 16 januari de regio Emmen worden overgezet op het netwerk van UPC en op 19 januari volgt Mill (Noord-Brabant). Abonnees in deze regio worden binnenkort ge├»nformeerd. Erik van Doeselaar, woordvoerder van Ziggo, benadrukt dat de genoemde data nog niet definitief zijn, hierover zal binnenkort meer duidelijk worden.