Ziggo begint met kopieerbeveiliging op HBO

ziggoZiggo is begonnen met het beveiligen van opnames van de zenders van HBO. Dat betekent dat van deze zenders nog wel opnames gemaakt kunnen worden, maar deze opnames worden versleuteld op de recorder opgeslagen. Dit bericht de website Digitalekabeltelevisie.nl vandaag.

De beveiliging geldt zowel voor de gewone losse recorders (PVR), als voor TV’s voorzien van een CI+ slot waarmee opnames kunnen worden gemaakt.

Opnames HBO alleen op PVR  te bekijken
Bij alle andere zenders worden opnames onversleuteld opgeslagen op de schijf van de PVR. Bij een aantal PVRs is het mogelijk om opnames met FTP te kopiĆ«ren naar een PC om daar te bekijken of te bewerken. Bij de nu ingevoerde beveiliging zijn de opnames alleen te bekijken op de PVR waarop deze zijn opgenomen, met daarin de smartcard waarmee de opname is gemaakt. Ook moet de smartcard eerst aan de recorder gekoppeld zijn. Dat is bij Ziggo niet standaard het geval zoals dat bij UPC wel is. Bij Ziggo kan een smartcard tot nu toe in elke willekeurige decoder gebruikt worden.

Smartcard koppelen aan PVR
Als de smartcard nog niet aan de PVR gekoppeld is, of eerder in een andere recorder gebruikt geeft dat nu problemen met opnames van HBO. Opnames mislukken dan zonder duidelijke melding. Dan moet de koppeling alsnog gedaan worden. Dat kan door de klantenservice te bellen, of online door in te loggen op “Mijn Ziggo”, en dan naar producten, en klik op de knop “herstellen” bij de smartcards. Zorg er dan wel eerst voor dat de juiste smartcard in de recorder zit. (via Digitalekabeltelevisie.nl)