Ziggo eist 1,6 miljoen euro van Apeldoorner wegens cardsharing

Kabelaar Ziggo eist 1,6 miljoen euro van een inwoner uit Apeldoorn wegens de verkoop van illegale tv-abonnementen van de kabelmaatschappijDit bericht dagblad De Stentor vandaag.

Cardsharing

De 36-jarige inwoner van Apeldoorn zou zogeheten ‘Dreamboxen’ verkocht hebben waarmee televisiekijkers illegaal abonneezenders konden ontvangen. Dit gebeurde middels cardsharing. Hierbij worden de codes van één smartcard via het internet verdeeld over heel veel abonnees.

De abonnees kunnen middels een Dreambox deze codes ontvangen. Vaak betaalt de abonnee per jaar een bedrag aan het cardshare-bedrijf en kan daarmee alle zenders bekijken een jaar lang bekijken.

Actie

Televisieaanbieders zijn de laatste jaren in actie gekomen tegen deze manier van illegaal televisiekijken. De kabelaars lopen op deze manier van televisiekijken inkomen mis. Ook kabelaar Ziggo heeft een rechtszaak aangespannen tegen iemand die zich bezig hield met cardsharing. De rechtszaak is destijds aangespannen door Ziggo en UPC (toen nog een apart bedrijf), Irdeto (maker van coderingssystemen voor televisieuitzendingen) en de politie.

Aanhoudingen

De politie hield eind 2013 zeven verdachten aan voor ‘cardsharing’-fraude. Er zouden honderden vervalste abonnementen aan de man gebracht zijn. In de zaak zijn vijf verdachten overgebleven, waarvan de 36-jarige Hakan A. uit Apeldoorn een van de hoofdverdachten is. Ziggo eist nu 1,6 miljoen euro van Hakan A. vanwege de schade is geleden. Hakan A. zelf verblijft momenteel echter in Turkije.

De zaak tegen wordt vermoedelijk over een halfjaar hervat, aldus dagblad De Stentor.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.