“Ziggo en Sport1 brengen gratis sportzender Ziggo Sport”

Kabelmaatschappij Ziggo en betaalzender Sport1 komen nog dit jaar met een gratis sportzender voor abonnees van de grootste kabelaar van Nederland. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

Ziggo Sport

De nieuwe zender zal de naam Ziggo Sport krijgen en zal onder andere Spaans voetbal, EK-kwalificatiewedstrijden, Champions League voetbal, Golf en Formule 1 gaan brengen. Abonnees van Ziggo hoeven geen extra abonnementskosten te gaan betalen. De uitzendrechten voor het zogenaamde ‘open kanaal’ voor het live uitzenden van voetbal uit de Champions League liggen nu bij SBS. Of en in hoeverre Ziggo Sport SBS in de wielen rijdt is nog niet duidelijk. “‘Wij zijn de enigen met de Champions League-rechten voor het open net. Dat is exclusief dus hier verandert niets aan’, laat SBS donderdagmorgen weten tegenover de Volkskrant.

Met de nieuwe zender wil Ziggo nog harder de strijd aangaan met concurrent KPN, zo meldt het AD vanmorgen. “Experts verwachten dat Ziggo Sport in deze constructie op termijn kan uitgroeien tot een serieuze speler in het gevecht om grote sportcontracten als het eredivisie voetbal (nu bij de NOS). Ook wordt gefluisterd dat Liberty Global interesse heeft in de SBS-groep”, aldus het Algemeen Dagblad

Liberty Global

De nieuwe zender is volgens het Algemeen Dagblad mogelijk doordat Ziggo nu in handen is van Liberty Global, het grootste kabelbedrijf op de wereld. Dat was al eigenaar van Sport 1, maar ook van kabelaar UPC. Na de overname heeft Liberty beide kabelbedrijven samengevoegd.

Sport 1 blijft bestaan als betaalkanaal

Het betaalkanaal Sport 1 blijft na de lancering van Ziggo Sport overigens gewoon bestaan voor niet-abonnees. Sport1-baas Will Moerer wil de deal tegenover het Algemeen Dagblad bevestigen en ontkennen. Ook Ziggo wil nog geen commentaar geven over de berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Sport 1 zegt op haar website: “‘We doen geen mededelingen over mogelijke veranderingen in producten of diensten in de toekomst. Mocht er iets wijzigen voor Sport 1-klanten, dan zullen we hen uiteraard daarover informeren.”

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.