(C) Mediamagazine

Ziggo gaat abonnementsprijzen verhogen per 1 juli

(update) Kabelaar Ziggo gaat per 1 juli de prijzen van een aantal abonnementen verhogen. De nieuwe tarieven staan inmiddels op de website van de provider.

Investeren in netwerk

Ziggo heeft via haar Ziggo Community aangekondigd dat per 1 juli een aantal prijzen en voorwaarden gaan worden gewijzigd. De tariefswijziging is nodig omdat het bedrijf moet investeren in haar netwerk. “Er gebeurt steeds meer online. Denk aan het streamen van muziek en video’s, online shoppen en het online regelen van je bankzaken. Daarom investeren we dagelijks in een stabiel, snel en veilig netwerk. Zo willen we ook in ons tv-aanbod investeren om de flexibele manier van tv-kijken, zoals On Demand en online, bij te kunnen houden.“, aldus de kabelaar.

Aanpassingen

Per 1 juli worden de kosten van een aantal bundels aangepast, de huur van de Extra Mediabox HDDVR wordt verlaagd, de gesprekstarieven voor vaste telefonie worden verhoogd en er wijzigen een aantal telefonie- en voicemailfuncties. Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Alles-in-1

Abonnees worden persoonlijk per brief en/of e-mail geïnformeerd over de aanstaande tariefswijziging. Ziggo laat via website Tweakers.net weten dat de prijzen van de zogenaamde ‘alles-in-1’-pakketten met ongeveer 2 euro per maand omhoog gaan. Volgens de woordvoerder zijn er ook klanten die hetzelfde maandbedrag behouden en gaat een klein deel van de klanten minder betalen.