Ziggo gaat ook regio Emmen aansluiten op UPC-netwerk

ziggoAanstaande vrijdag, 16 januari, worden de Ziggo-abonnees in de regio Emmen aangesloten op het digitale televisienetwerk van UPC. De regio Emmen is hiermee de tweede locatie waar Ziggo haar abonnees aansluit op het televisiesysteem van UPC. Erik van Doeselaar van Ziggo heeft deze datum bevestigd tegenover MediaMagazine.nl

Gorredijk in Friesland werd vorige weekmaandag als eerste aangesloten. Het overzetten van de abonnees in Gorredijk is zonder al te veel problemen verlopen. Het overzetten van de digitale televisie-abonnees maakt onderdeel uit van het samenvoegen van het netwerk van Ziggo met dat van UPC.

In Emmen worden ongeveer 45.000 klanten overgezet op het netwerk van UPC. Abonnees van Ziggo in Emmen met digitale televisie moeten hun ontvanger opnieuw instellen op vrijdag 16 januari. Nadat de zenders opnieuw zijn ingelezen kunnen de inwoners van Emmen kijken naar meer HD-zenders en wordt het aantal regionale televisiezenders uitgebreid. Het digitale pakket dat dan wordt aangeboden wijkt echter wel af van het aanbod aan digitale televisiezenders dat bij UPC wordt aangeboden.

Klanten ontvangen via een brief en e-mail informatie en een stappenplan hoe zij de zenders opnieuw kunnen instellen. Het kan zijn dat mensen hierbij hulp nodig hebben. In het centrum van Tweede Exloermond, Coevorden, Dalen, Emmen, Emmer-Compascuum, Erica, Exloo, Klazienaveen, Nieuw Amsterdam, Nieuw Weerdinge, Schoonebeek, Schoonoord, Sleen, Valthermond en Zwartemeer zijn servicepunten van Ziggo. Ook bij een aantal elektronicawinkels in de regio Emmen is hulp te verkrijgen.

“Maandag 19 januari volgt de regio Veghel, Uden, Mill en Cuijk” aldus van Doeselaar. Volgens Ziggo moeten binnen een aantal maanden alle digitale televisie-abonnees van Ziggo zijn overgezet op het netwerk van UPC.