(C) Mediamagazine

Ziggo gestart met leveren gigabit-internet in regio Utrecht

Per vandaag kunnen abonnees van Ziggo in de regio Utrecht gebruik maken van supersnel internet van Ziggo met een downloadsnelheid tot 1 gigabit.

Regio Utrecht

Per vandaag kunnen abonnees van Ziggo in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein kiezen voor de Giga-pakketten bij de aanbieder. Dit pakket biedt Internet met een downloadsnelheid tot 1000 Mbit/s en een upload van 50 Mbit/s. Eind november wordt het ook in Hilversum mogelijk om van het Giga-pakket gebruik te maken.

Uitrol

De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in steden en regio’s zoals Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.

Gefaseerde introductie

Ziggo start de landelijke uitrol in Utrecht-stad en omstreken met een technische ‘soft launch’ om de geavanceerde techniek eerst op grotere schaal in de praktijk te kunnen toepassen. Het reguliere Giga-pakket van Ziggo met internet tot 1-Gbps download en 50-Mbps upload, het meest uitgebreide TV-pakket met Movies & Series en vast bellen, gaat voor particulieren 99,50 euro per maand kosten inclusief btw.

Zakelijke klanten betalen voor het Giga-pakket per maand vanaf 75,00 euro exclusief btw ofwel 90,75 euro inclusief btw bij een abonnement. Na installatie wordt op de aansluiting meer dan 1-Gbps geleverd.

Servicebus

In de regio Utrecht is de komende periode een Ziggo Servicebus op diverse locaties te vinden. Hier kan meer informatie worden verkregen over de nieuwe dienst.

Modem

De downloadsnelheid via de kabel vanaf het modem is daarbij maximaal 940-Mbps bij één apparaat. Dit is het standaard-maximum van de Giga-ethernetpoort in het modem. Bij aansluiting van twee apparaten via de kabel is het maximaal 1-Gbps. En indien de klant over de juiste apparatuur met nieuwste antennes beschikt, is ook via WiFi 1-Gbps aan snelheid te behalen.

VodafoneZiggo levert de Giga-verbinding in combinatie met de DOCSIS3.1 kabelmodems van CommScope (TG3492LG) en Ubee Interactive (UBC1318ZG).

Meer informatie op de website van Ziggo.