Ziggo gestopt met ondersteunen Ziggo TV App

Zoals eerder aangekondigd is kabelaar Ziggo per 1 oktober gestopt met de ondersteuning van haar Ziggo TV App. Abonnees die de Ziggo TV App nu opstarten krijgen de mededeling dat de applicatie niet meer wordt ondersteund door Ziggo en dat vanaf nu gebruik moet worden gemaakt van de Horizon Go-app van Ziggo.

Horizon Go

Middels het Horizon Go-platform kan zowel via een app op smartphone of tablet als via de website van Horizon naar live televisie worden gekeken en kunnen on-demand series en films worden bekeken. De app was al langere tijd beschikbaar voor Ziggo-klanten in het voormalige UPC-gebied.

Ontheffing

In juli was al bekend geworden dat de ondersteuning voor de Ziggo TV App per oktober zou worden stopgezet. De kabelaar had bij het Commissariaat voor de Media een ontheffing aangevraagd waaruit het stopzetten van deze ondersteuning bleek. Ziggo had een ontheffing aangevraagd inzake de verplichting om de app te voorzien van (gesproken) ondertiteling. Aangezien de Ziggo TV App zou worden uitgefaseerd ging de kabelaar niet meer investeren in het aanpassen van de App voor (gesproken) ondertiteling.

Ondertiteling

Volgens de Mediaregeling 2008 moeten pakketaanbieders ook bij het aanbieden van televisie via apps of website er voor zorgen dat ondertiteling en gesproken ondertiteling beschikbaar is. Ziggo was voornemens om deze dienst per april jl. aan te bieden via het Horizon Go-platform. Door een conflict tussen deze leverancier en een partij van wie zij de achterliggende techniek licenseerde, kon de leverancier vanaf december 2014 niet meer aan de overeengekomen wensen en verwachtingen van Ziggo-eigenaar, Liberty Global, voldoen. De Horizon Go-app is inmiddels wel geschikt gemaakt voor deze functie.

Ziggo TV App niet meer beschikbaar

Gebruikers van de Ziggo TV App worden sinds april 2015 actief gewezen op de nieuwe Horizon Go App. Ziggo stelde de Ziggo TV App sinds medio juni 2015 niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers. Bestaande gebruikers konden tot 1 oktober gebruik maken van de Ziggo TV app. Sinds 1 oktober werkt de Ziggo TV App niet meer voor alle Ziggo-gebruikers en is app verdwenen uit de App-stores.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.