Ziggo komt met app voor Franse tv-zenders op Horizon Mediabox

Kabelaar Ziggo komt binnenkort met een app op de Horizon Mediabox waarmee acht Franse televisiezenders bekeken kunnen worden. Dit blijkt uit de notulen van een overleg tussen gebruikersorganisatie COAX en de kabelaar.

France 2

Ook de Franse televisiezender France 2 gaat onderdeel uitmaken van het aanbod van Franse televisiezenders in de app. De app zal in eerste instantie gratis worden aangeboden aan gebruikers van de Horizon Mediabox. De Franse zender France 2 verdween vorig jaar uit het aanbod van de kabelaar doordat het televisieaanbod tussen het voormalige UPC en Ziggo werd geharmoniseerd. Sindsdien wordt alleen TV5 Monde  Europe aangeboden als Franse zender op de kabelaar. Daarnaast bieden onder andere ook Arte en EuroNews uitzendingen in de Franse taal.

Andere taalgebieden

Ziggo geeft tegenover COAX aan dat wellicht ook voor andere taalgebieden (bijvoorbeeld het Italiaans) een dergelijke app wordt geïntroduceerd. Het is niet duidelijk of dergelijke apps alleen beschikbaar komen via de Horizon Mediabox of ook via de Horizon GO app en Horizon.tv-website van Ziggo. Uit cijfers van de kabelaar blijkt dat slechts 17,3 % van de Ziggo-klanten de beschikking heeft over de Horizon-box.

Zenders NBC Universal

In de notulen komt ook naar voren dat de grootste kabelaar van Nederland bezig is om de rechten voor de televisiezenders van NBC Universal (13TH Street, Syfy en E! Entertainment) weer voor het gehele verzorgingsgebied te regelen. De drie televisiezenders verdwenen vorig jaar uit het aanbod van de kabelaar in het voormalige UPC-gebied. Ook is Ziggo aan het onderzoeken of BBC First kan worden toegevoegd aan het digitale televisie-aanbod.

De gehele notulen van het overleg tussen gebruikersorganisatie COAX en Ziggo dat 25 februari jl. plaatsvond zijn hier na te lezen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.