Ziggo komt met nieuwe software voor Mediabox XL en Mediabox Next

Ziggo komt met nieuwe software voor haar digitale ontvanger Mediabox Next en Mediabox XL. De software-update bevat een aantal verbeteringen en een aantal problemen zijn opgelost.

Verbeteringen

In de nieuwe software-update (versie 4.39) heeft Ziggo een aantal verbeteringen doorgevoerd. De kabelaar heeft de verbeteringen op een rij gezet:

  • In de TV-Gids worden nieuwe afleveringen van een serie gemarkeerd met het label ‘Nieuw’. “Met nieuwe afleveringen bedoelen we afleveringen die voor de eerste keer in Nederland worden uitgezonden“, aldus Ziggo.
  • Het wordt met deze software-update ook mogelijk om tijdens het inplannen van een serieopname ervoor te kiezen om alléén de nieuwe afleveringen op te nemen. “Dit is ideaal voor de GTST-fans onder ons. Hiermee sluiten we alle herhalingen uit“, aldus Ziggo.
  • Content van streamingdienst Prime Video van Amazon is beter vindbaar in het menu van de mediabox. “Je kan nu direct vanuit zoeken naar de content gaan en deze in de Prime Video app afspelen. Dit kan alleen als je een Amazon Prime account hebt“, aldus Ziggo. Content van Prime Video kan ook worden toegevoegd aan de Kijklijst op de mediabox.

Problemen opgelost

Naast een aantal verbeteringen zijn er ook een aantal bugs opgelost:

  • Wanneer TV-Gids informatie op het laatste moment wordt aangepast heeft dit geen negatieve invloed op je geplande opname.
  • Opname-instellingen van opnames ouder dan 30 dagen, kun je nu ook aanpassen

Update

Deze week wordt versie 4.39 uitgerold in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Vanaf volgende week verwacht Ziggo deze update in de rest van Nederland uit te rollen.

Meer informatie op de website van Ziggo: