Ziggo komt met software-update voor Mediabox Next

Ziggo rolt vanaf dinsdag 17 maart een software-update uit voor de Mediabox Next. In deze nieuwe software-update zitten een aantal verbeteringen voor de digitale ontvanger van Ziggo.

Vanaf dinsdag 17 maart wordt de nieuwe software met versie nummer 4.22 gefaseerd uitgerold naar de klanten van Ziggo. De nieuwe versie bevat een aantal verbeteringen voor de Mediabox XL.

Bugs opgelost

Zo is de bug opgelost dat bij het luisteren naar radio de ontvanger soms terugschakelde naar het geluid van de televisie. Daarnaast geeft de radio-app nu de vijf stations weer die je het laatst hebt gespeeld.

Daarnaast is de beschikbaarheid van ondertiteling voor doven en slechthorenden verbeterd en werkt het filteren van opnames op ‘oudste’ nu weer correct. Daarnaast is er een verbinding doorgevoerd in de verbinding met bepaalde modems van Ziggo en is de de batterijduur van de afstandsbediening verbeterd.

Installatie

De software wordt de komende periode vanzelf geïnstalleerd op de ontvanger. “Het updaten gebeurt uiterlijk tot drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’”, aldus Ziggo.