Ziggo lanceert app Franse tv-zenders op Horizon Mediabox

Kabelaar Ziggo heeft zoals eerder al aangekondigd een app gelanceerd op de Horizon Mediabox waarmee acht Franse televisiezenders kunnen worden bekeken.

TV Français

Via de app TV Française worden de televisiezenders France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24, en TV5Monde aangeboden.  Hierbij worden de televisiezenders France 2 en Arte in HD-kwaliteit aangeboden.

“De app staat gewoon klaar voor gebruik. Het enige wat de klant nodig heeft, is de Horizon Mediabox. Vervolgens bedient men de app met de afstandsbediening. Het is een app voor de televisie: dus kijken via de smartphone of tablet kan niet. Dit is een nieuwe manier van tv-kijken, daarom is het op dit moment nog een bèta-versie.”, aldus Ziggo in een persbericht.

Tot eind 2016 gratis

De app is voor gebruikers van de Horizon Media Box tot eind 2016 gratis te gebruiken. Wat de prijs daarna wordt is nog niet duidelijk. “Wat de prijs wordt na 2016 weten we nu nog niet, maar we richten ons op vergelijkbare prijzen van andere internationale zenderpakketten.”, aldus Ziggo. Daarnaast is Ziggo bezig met de mogelijkheid om Replay TV toe te voegen aan de app.

“Rijkere kijkervaring

“Ziggo streeft er naar zijn klanten een steeds rijkere kijkervaring te bieden. Klanten hebben steeds meer de behoefte om naast het reguliere aanbod zelf te bepalen wat en wanneer ze kijken. Met het toevoegen van een reeks Franse zenders aan Horizon TV komen we tegemoet aan de wens van een specifieke doelgroep die graag TV zenders in hun eigen moedertaal willen zien. Op termijn kunnen we via deze innovatie meer (buitenlandse) kanalen aanbieden en onze klanten bedienen met specifieke wensen’, aldus William Linders, director Content van Ziggo.

Via het reguliere digitale televisie-aanbod van de kabelaar wordt momenteel alleen de zender TV5 Monde Europa aangeboden. Daarna zijn er uitzendingen van Arte en Euronews te ontvangen in de Franse taal.

In de toekomst wil Ziggo via Horizon TV meer apps met – buitenlandse – zenders aanbieden. Meer informatie over de app ‘TV Française’ vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.