Ziggo lanceert HTML5-versie voor Ziggogo.tv

Per vandaag lanceert Ziggo een HTML5-versie van haar website Ziggogo.tv waarmee kan worden gekeken naar televisiezenders en on-demand materiaal. Tot op heden moest via het kijken via deze website gebruik worden gemaakt van de Silverlight-speler voor het bekijken van content.

Uitbreiding functionaliteit

“De afgelopen weken hebben we jullie al met plezier medegedeeld dat we de zenderlijst in Ziggo GO met 50 zenders hebben uitgebreid en we Chromecast en Airplay ondersteuning hebben toegevoegd aan Movies & Series content. Als grote klapper op de vuurpijl mag ik daar nu aan toevoegen dat we mooie stappen hebben gemaakt met de overstap naar een HTML5-player voor ziggogo.tv. We hebben vandaag namelijk voor veel browsers de HTML5-players aangezet als test.”, aldus een medewerker van Ziggo in de Ziggo Community.

HTML5

De zogenaamde HTML5-versie was al enige tijd geleden aangekondigd door de kabelaar. “We hebben hierbij te maken met afspraken en verplichtingen richting leveranciers van onze content. Om die allemaal binnen HTML5 te laten werken hadden we een behoorlijke uitdaging.”, aldus Ziggo.

Silverlight

De tot nu toe gebruikte Silverlight-speler wordt door steeds minder Internetbrowsers ondersteunt. “Met de HTML5-player ondersteunen we nu veel meer browsers omdat we niet meer afhankelijk zijn van deze plugin. Onderaan dit topic zie je precies om welke browsers dit gaat.”, aldus de kabelaar.

Browsers

Chrome, Firefox (vanaf versie 52, voor oudere versies moet dit apart worden ingeschakeld), Microsoft Edge, Internet Explorer 11 (onder Windows 10) ondersteunen HTML5. Voor Apple-gebruikers is het nog even afwachten want Safari ondersteunt nog geen HTML5. “Op termijn zal er wel de juiste ondersteuning zijn voor onze HTML5-player, het is nog onduidelijk wanneer”, aldus de kabelaar.