Ziggo lanceert Interactieve Televisie via CI+

ziggoZiggo heeft haar netwerk geschikt gemaakt voor het gebruik van Interactieve Televisie zonder de normaal noodzakelijke aparte digitale ontvanger.  Dit bericht de kabelaar in een persbericht.

 

Ziggo klanten met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie kunnen vanaf morgen gebruikmaken van interactieve diensten zoals het On Demand bekijken van films en series of gemiste TV-programma’s.  Tot nu toe was het gebruik van Interactieve Televisie alleen mogelijk met behulp van een aparte digitale ontvanger, maar vanaf begin 2013 zijn televisies steeds vaker voorzien van een zogenaamd CI+ slot (Common Interface) versie 1.3. Op dit moment zijn al veel van deze televisies van de merken Samsung, LG en Philips gecertificeerd. De volledige lijst met geschikte en door Ziggo gecertificeerde TV’s is te vinden op www.ziggo.nl/CI+module.

Delta kabel biedt interactieve televisie via HbbTV
Voor einde van dit jaar introduceert Delta-kabel het interactieve tv-kanaal ‘Portaal van Zeeland’, Het Portaal van Zeeland biedt een gevarieerd aanbod van landelijk bekende toepassingen zoals Uitzending Gemist, NU.nl en Buienradar gecombineerd met regionale en lokale toepassingen die specifiek gericht zijn op Zeeland, zoals Zeeuwse nieuws en het lokale weerbericht. Dit bericht de website digitalekabeltelevisie.nlWie kijkt met een nieuwe SmartTV (vanaf 2013) met digitale tv module (CI+)hoeft waarschijnlijk geen aparte interactieve ontvanger aan te schaffen om DELTA Interactieve TV te kunnen gebruiken. De nieuwste generatie SmartTV’s beschikken namelijk standaard over de techniek “HbbTV” (Hybrid Broadcast Broadband Television), Dit is een open standaard die tv combineert met internetdiensten. Het gewone digitale tv-signaal dat via de kabel wordt ontvangen kan zo verrijkt worden met extra informatie. Met HbbTV is het mogelijk extra informatie direct met de rode knop op te roepen.