Ziggo lanceert vandaag muziekdienst Ziggo Muziek

ziggoZiggo lanceert vandaag om 15.00 uur haar streaming-muziekdienst: Ziggo Muziek. Dit bericht de kabelaar op haar website. De spotify-variant start met een database van bijna 12 miljoen songtitels. 

Ziggo Muziek is beschikbaar in twee versies: Ziggo Muziek en Ziggo Muziek Overal. Ziggo Muziek is gericht op thuisgebruik en kost per maand 4,95. Ziggo Muziek Overal is gericht op het altijd en overal beschikbaar hebben van je favoriete muziek en kost 9,95 per maand. Vooralsnog is het niet duidelijk of de muziekdienst ook wordt geintegreerd in bestaande abonnementsvormen voor Internet en/of radio en televisie.

 

Met Ziggo Muziek Overal is het bovendien mogelijk muziek op te slaan zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt beluisteren. De interface van Ziggo Muziek is Nederlandstalig en mede daardoor eenvoudig in gebruik. 

De kabelaar heeft contracten gesloten met alle belangrijke platenmaatschappijen. Ziggo Muziek komt in eerste instantie alleen beschikbaar voor de drie miljoen klanten van de kabelaar maar wordt in de toekomst wellicht ook beschikbaar gesteld voor andere gebruikers. De apps voor Ziggo Muziek zijn vanaf maandagmiddag 15.00 uur te vinden in Apple app-store en Androids Google Play. Ziggo werkt voor haar muziekdienst samen met het bedrijf Asprio. Asprio brengt onder de naam WiMP al een streaming muziekdienst in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.