Ziggo: Meer winst, minder klanten digitale televisie

ziggoKabelexploitant Ziggo heeft de omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar met een kleine 3 procent zien stijgen tot 394 miljoen euro. De nettowinst nam met 12,6 procent toe naar 79,3 miljoen euro.

Dit bericht de grootste kabelaar van Nederland in een persbericht.

 

Vooruitgang in gesprekken met Liberty Global
De kabelaar onderhandelt nog steeds over een overname door het moederbedrijf van UPC, Liberty Global. Bovendien zit er vooruitgang in de gesprekken, zo maakt de kabelaar bekend bij de presentatie van zijn financiĆ«le cijfers over 2013. Ziggo”De overnamegesprekken vertonen vooruitgang”, zo schrijft Ziggo in een verklaring waarover website Tweakers.net bericht. Hoe de vooruitgang er concreet uitziet, wil de kabelaar niet kwijt. “Verdere aankondigingen zullen worden gedaan wanneer dat relevant is”, zo luidt de verklaring. Ziggo benadrukt dat er nog geen zekerheid is dat er een overnamedeal tussen Ziggo en UPC wordt bereikt.

Digitale tv-klanten neemt af
Het aantal digitale tv-klanten nam vergeleken met een jaar eerder echter af: dat zijn er nu nog 872.000, vergeleken met 929.000 een jaar eerder, een daling van 6,2 procent. Het aantal klanten met een analoog tv-signaal nam nog veel sterker af: van 637.000 naar 505.000, een daling van 20,7 procent. Dat is echter een beweging die zich bij alle kabelaars voordoet, omdat steeds meer mensen hun analoge tv-signaal de deur uit doen, aldus website Tweakers.net

Mobiel
Kabelaar Ziggo lijkt veel succes te hebben met zijn vorig jaar geintroduceerde mobiele abonnementen. Inmiddels heeft het bedrijf 33.000 klanten, die ook andere diensten afnemen bij Ziggo. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro.