Ziggo neemt Ziggo Sport over van Liberty Global

Ziggo Group Holding heeft op 1 oktober Ziggo Sport overgenomen van Liberty Global. Dit heeft Liberty Global bekend gemaakt bij de officiële kwartaalstukken van Ziggo die het op haar website ten behoeve van beleggers heeft gepubliceerd.

Liberty Global

Tot nu toe controleerde Liberty Global – die ook kabelaar Ziggo ook in handen heeft – Ziggo Sport direct. Aangezien de sportkanalen met de fusie van Ziggo met Vodafone ingebracht wordt in de nieuwe joint venture, heeft Liberty Global de sportzender Ziggo Sport en ook de zenders van Ziggo Sport Totaal ingebracht in Ziggo zelve.

Sport1

Ziggo Sport heette tot november 2015 nog Sport1. Met terugwerkende kracht zal Liberty Global de resultaten van Ziggo zo aanpassen dat ze zo worden gepresenteerd alsof de sportzender onderdeel was van Ziggo.

Zenders

De sportzender biedt via het digitale televisienetwerk van de kabelaar een sportkanaal dat zonder meerkosten is te zien voor alle abonnees van Ziggo. Daarnaast biedt de sportzender nog een zestal sportzenders die tegen een apart abonnement bij niet alleen Ziggo maar ook bij andere aanbieders kan worden afgenomen.

Eenjarig bestaan

Komend weekeinde viert de sportzender haar éénjarig bestaan. De zender viert dit door alle kanalen van Ziggo Sport Totaal open te stellen voor alle Ziggo-abonnees met digitale televisie. Normaal moet voor deze zenders een extra abonnement worden afgesloten.

De fusie van Ziggo met Vodafone wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.