Ziggo: “Het gros van de mensen wil graag digitale tv”

ziggoKabelbedrijf Ziggo is niet onder de indruk van de actie van SP-kamerlid Jasper van Dijk. Kamerlid Jasper van Dijk riep vorige maand het publiek op om klachten in te dienen over Nederlandse kabelaars op een speciaal meldpunt. 

Bij dit meldpunt zijn afgelopen maand vijftienhonderd klachten binnengekomen over Ziggo. Daarbij klaagden mensen vooral over het feit dat kijkers van analoge televisie steeds minder zenders krijgen aangeboden, terwijl digitale kijkers voor hetzelfde geld veel beter af zijn.

Het kabelbedrijf verdedigt zich op haar beurt door te zeggen dat het gros van de mensen juist graag digitale televisie en meer interactiviteit wil hebben. “Analoge televisie zullen we altijd blijven doorgeven want dat is bijvoorbeeld handig voor een tweede of derde televisie. Maar feit is wel dat een analoge kijker acht keer meer zoveel capaciteit van het netwerk gebruikt dan digitale. Daarom bouwen we analoge televisie langzaam af om meer interactiviteit aan digitale kijkers te kunnen bieden”, aldus een woordvoerder van de kabelaar. (via oog)