(C) Mediamagazine

Ziggo Sport genomineerd als televisiezender van het jaar

De televisiezender Ziggo Sport is genomineerd als Channel of the Year, een jaarlijkse prijs die tijdens MIPTV in Cannes wordt uitgereikt aan de meest innovatieve zender van Europa.

Uitreiking

De uitreiking vindt 15 oktober plaats in het Carlton Hotel in Cannes. ”Deze nominatie is een mooie blijk van waardering voor Ziggo Sport”, aldus Robin Kroes, VodafoneZiggo directeur strategie en integratie in een persbericht.

Exclusief

Ziggo Sport is sinds november 2015 te zien, exclusief voor alle digitale televisieabonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14 zonder meerkosten. Op de sportzender zijn onder andere voetbalwedstrijden te zien uit de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga, alle Formule 1-races, hockey en diverse andere sporten. Daarnaast zijn er diverse talkshows te zien waaronder Peptalk! met Jack van Gelder en Frank Evenblij.

“Fantastische content”

Wij willen onze klanten het allerbeste bieden op het gebied van entertainment en daarom investeren we flink in fantastische content. Zo verkregen we nog voor de doorbraak van Max Verstappen de exclusieve  uitzendrechten van de Formule 1. Inmiddels is dat één van de grote publiekstrekkers van Ziggo Sport..”, aldus aldus Robin Kroes.

Gewaardeerd

Volgens VodafoneZiggo wordt de sportzender zeer gewaardeerd door de abonnees: meer dan tachtig procent van Ziggo’s televisieklanten kijkt nu regelmatig naar het kanaal. En veertig procent van die klanten heeft het kanaal in hun top tien gezet.

MIPTV

De Channel of the Year-award wordt uitgereikt tijdens MIPTV, de internationale televisie- en digitale content beurs in Cannes. Ieder jaar bezoeken 11.000 decisionmakers uit de hele wereld deze beurs. Velen reizen naar MIPTV om nieuwe programma’s te lanceren en in licentie uit te geven, partnerships aan te gaan, financiers te vinden of om nieuw talent en trends te ontdekken. Andere genomineerden binnen de categorie Channel of the Year zijn Viceland UK en Trace Prime. De winnaar wordt 15 oktober bekend gemaakt in het Carlton Hotel in Cannes.