Ziggo Sport haalt rechten Premier League voetbal binnen

(update) Ziggo Sport heeft voor een periode van drie seizoenen de uitzendrechten voor het voetbal uit de Engelse Premier League binnen gehaald. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

Drie seizoenen

Ziggo bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad de exclusieve deal. Ziggo Sport, het gratis kanaal dat exclusief beschikbaar is voor Ziggo-abonnees zal een zogenaamd ‘best of’-aanbod brengen aan live-wedstrijden uit de Engelse competitie. De betaalzender Ziggo Sport Totaal (voorheen Sport 1) gaat per wedstrijdronde minimaal vijf duels live uitzenden. De deal gaat in per augustus 2016 voor een periode van drie seizoenen. De wedstrijden zullen ook te zien zijn op de apps van Horizon.tv en Ziggo Sport Totaal. De deal bevat ook de rechten voor de samenvattingen.

‘Afgelopen jaar zijn we erin geslaagd om de uitzendrechten van de Spaanse Primera División voor meerdere jaren te verlengen. Vandaag kunnen we met trots bekendmaken dat ook de Engelse Premier League vanaf augustus 2016 live te zien zal zijn op de gratis zender en Ziggo Sport Totaal’, aldus Will Moerer, directeur van Ziggo Sport in een persbericht.

FOX Sports

Momenteel liggen de rechten voor het live voetbal uit de Premier League nog bij de betaalzender FOX Sports. De Premier League wordt gezien als de belangrijkste voetbalcompetitie van de wereld. De sportzender van Ziggo kaapt hiermee één van de belangrijkste competities weg van FOX Sports.

Ziggo Sport

Ziggo Sport, de zender die gratis beschikbaar is voor abonnees van de grootste kabelaar
van Nederland, ging op 12 november van start. De zender beschikt over de rechten van onder andere de Spaanse Primera Division en de Formule 1. Daarnaast brengt de zender veel sportcompetities uit Nederland op de buis waaronder hockey en basketbal.

Met de nieuwe gratis sportzender hoopt Ziggo bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten binnen te halen.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.