Ziggo Sport is verhuisd van Amsterdam naar Hilversum

De sportzender Ziggo Sport zendt met ingang vanaf vandaag, donderdag 12 januari, uit vanuit haar nieuwe studio’s in Hilversum. De zender heeft een aantal ruimtes in gebruik genomen op het Hilversumse Media Park. Voorheen was de sportzender gevestigd in Amsterdam.

NEP

NEP The Netherlands werd begin dit jaar door Ziggo moederbedrijf Liberty Global geselecteerd om de complete playout (eindregie) en alle technische (live) productiefaciliteiten voor de Ziggo sportzenders te bouwen, bedienen en onderhouden.

“Enorm onder de indruk”

Will Moerer, Vice President Ziggo Sport: “We zijn enorm onder de indruk van alle nieuwe ruimtes, snufjes en technieken. Hier op het Media Park hebben we alles bij de hand; we hebben onze eigen nieuwe studio, Studio 11, en ruimtes en worden ondersteund door het professionele team van NEP.”

“Huzarenstukje”

Michiel van Duijvendijk, CEO van NEP The Netherlands: “We zijn erg blij dat we live zijn en waanzinnig trots op dit huzarenstukje, zes maanden voor het bouwen van een complete zender waar normaal minimaal anderhalf jaar voor staat. We hebben er alle vertrouwen in dat Ziggo met de beschikbaar gestelde faciliteiten een optimaal resultaat gaat realiseren.”

Verhuizing

In april vorig jaar kwamen de eerste geruchten dat de sportzender Amsterdam zou gaan verlaten. Juni 2016 werd de verhuizing vanuit de hoofdstad officieel bekend gemaakt. De nieuwe uitzendfaciliteiten voor de sportzender biedt ook mogelijkheden om meer zenders te gaan aanbieden in HD-kwaliteit en zelfs Ultra HD-kwaliteit.

De sportzender Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle abonnees van de kabelaar Ziggo met digitale televisie. Ziggo Sport Totaal is de betaalzender die naast kabelaar Ziggo ook bij alle andere aanbieders te abonneren is.