Ziggo voegt 100%NL TV toe aan digitale aanbod

ziggoPer 1 oktober wordt de nieuwe televisiezender 100%NL TV toegevoegd aan het digitale TV Extra-pakket van kabelaar Ziggo. De zender Weer & Verkeer komt te vervallen per 1 oktober bij de grootste kabelaar van Nederland.

 

100%NL TV was eerder dit jaar al aangekondigd als nieuwe televisiezender en is een samenwerkingsverband tussen de radiozender 100%NL en de digitale televisiezender Lite TV. De televisiezender 100%NL TV zal non-stop “de muziek van Nederland” gaan uitzenden met clips van onder andere Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Nick & Simon en Anouk maar ook “classics” van Doe Maar, Toontje Lager en Het Goede Doel.  100%NL TV is volgens een email van Ziggo te zien vanaf 1 oktober op kanaal 356. Overigens zendt nu DjazzTV uit via dit kanaal in het digitale pakket van Ziggo.

Weer & Verkeer
Ziggo stopt per 1 oktober de doorgifte van Weer & Verkeer. Volgens Ziggo is deze zender vanaf 1 oktober niet meer beschikbaar voor doorgifte aangezien de uitzendingen van de televisiezender stoppen.

FOX Life naar TV Plus
De televisiezender FOX Life, dat nu nog onderdeel uitmaakt van het duurste TV Extra-pakket zal vanaf 1 oktober onderdeel gaan uitmaken van het iets goedkopere TV Plus-pakket. De zender is te zien op kanaal 141.

Extra On Demand content
Het On Demand aanbod wordt binnenkort ook uitgebreid. Per 1 oktober zijn er diverse programma‚Äôs van Discovery Channel, TLC, Animal Planet en 538 TV te bekijken via Ziggo On Demand.

Geen uitbreiding aanbod HD-zenders
Zoals het er nu naar uit ziet zal Ziggo het aanbod niet uitbreiden met HD-zenders per 1 oktober. Ziggo gaf via diverse media aan dat dit in de nabije toekomst wel gaat gebeuren maar het ziet er naar uit dat dit niet per 1 oktober het geval zal zijn.