Ziggo wint twee Tweakers Awards

ziggoKabelaar Ziggo heeft dit jaar twee Tweakers Awards in de wacht gesleept. Ziggo is door de bezoekers van de tech-website zowel uitgeroepen als beste Internet-provider als beste tv-provider.

In november organiseerde Tweakers voor de zesde keer de Tweakers Awards. Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers in diverse categorieën stemmen op hun favoriete producten, diensten en bedrijven. Van 20 november tot en met 12 december kon er worden gestemd.

Alle geregistreerde Tweakers-gebruikers konden hier in maar liefst 27 categorieën hun stem uitbrengen. Om onbalans te voorkomen, werden de categorieën per unieke stemmer in een andere volgorde weergegeven. Ook de stemopties per categoriepoll werden per stemmer in een andere volgorde getoond.

Beste internetprovider
Kabelaar Ziggo is voor de derde keer op rij gekozen tot Beste internetprovider. Runner-up is opnieuw Xs4all, dat internet aanbiedt via dsl- en glasvezelverbindingen. Op de derde plaats is UPC te vinden, terwijl KPN en dochterbedrijf Telfort respectievelijk op de vierde en zesde positie staan. Telenet behaalt met de vijfde plaats de hoogste notering voor een Belgische isp.

Beste tv-aanbieder
Ziggo is met bijna de helft van alle stemmen door de bezoekers van Tweakers verkozen tot Beste tv-aanbieder. Concurrent UPC pakt de tweede plaats, terwijl KPN, dat digitale televisie via iptv en Digitenne op de markt zet, genoegen moet nemen met de derde positie. Glashart Media biedt televisie aan glasvezelklanten en komt op de vijfde positie, terwijl Canal Digital als enige satellietprovider in de lijst op

De complete uitslag vind je via tweakers.net