Zomercarnaval Rotterdam te volgen via RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam

Regionale omroep RTV Rijnmond en lokale omroep OPEN Rotterdam slaan vandaag de handen ineen en verslaan samen het Zomercarnaval. De uitzending wordt gezamenlijk gepresenteerd door Erik Lemmers (RTV Rijnmond) en Laurence van Ham (OPEN Rotterdam) en is zaterdag live te volgen van
13:00-17:00 uur op TV en online via beide omroepen.

Camera’s

De camera’s staan onder meer op de hoek Schiedamsedijk-Schilderstraat-Witte de Withstraat en aan het begin van de Nieuwe Binnenweg. Op Radio Rijnmond doet de regionale omroep tussen 12 en 17 uur rechtstreeks verslag in alle programma’s.

Evenement

Het Zomercarnaval is een jaarlijks evenement in Rotterdam. Het doel van het evenement in de Havenstad is het vieren van Latijns-Amerikaanse en Kaapverdische carnaval tijdens de warme zomermaanden. Het evenement wordt al sinds 1984 georganiseerd in Rotterdam. De editie van vandaag is uitgebreid te volgen via de regionale omroep RTV Rijnmond en de lokale omroep OPEN Rotterdam.

Herhaling

Voor wie het zaterdag heeft gemist, wordt de uitzending integraal herhaald op zondag van 13:00-17:00 uur en is de samenvatting te volgen vanaf 17:30 uur via
TV Rijnmond en OPEN Rotterdam.

Samenwerking

Naast eerdere samenwerkingsinitiatieven, zoals het versterken van elkaars berichten tijdens het Feyenoord City-debat, willen de omroepen ook inhoudelijk meer gaan samenwerken. Het gezamenlijk live verslaan van de aanstaande editie van het Zomercarnaval is een goed voorbeeld van een dergelijk initiatief.

“Krachten bundelen”

“Het is vanzelfsprekend dat OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond de krachten bundelen bij het Zomercarnaval. Het jonge elan van OPEN Rotterdam en de ervaring van RTV Rijnmond vullen elkaar perfect aan. De Rotterdammers kunnen het Zomercarnaval via hun lokale en regionale publieke omroep perfect volgen” aldus Rob Freijssen, hoofdredacteur van OPEN Rotterdam.

“Het is mooi dat we bij zo’n groot evenement met zoveel diversiteit als het Zomercarnaval de kracht van onze beide zenders in een samenwerking kunnen laten zien”, aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur a.i. van RTV Rijnmond.

Kijken

TV Rijnmond is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en Internet. OPEN Rotterdam is in de regio Rotterdam te zien via alle digitale aanbieders en wereldwijd via Internet.

Curaçao

Ook in het Caraïbische eiland Curaçao kan het Zomercarnaval in Rotterdam worden gevolgd. De lokale televisiezender TeleCuraçao zal de uitzending van TV Rijnmond en Open Rotterdam live uitzenden op het eiland. Een livestream van de televisiezender is hier te vinden.

Sociale media: