1 miljoen kijkers zien Max Verstappen winnen op Ziggo Sport

Ruim 1 miljoen kijkers zijn zondag via Ziggo Sport getuige geweest van de eerste Formule 1-overwinning door een Nederlander. Max Verstappen won in de auto van Red Bull-racing de Grand Prix van Spanje. Dit was de eerste race in de nieuwe auto voor de Nederlander.

Meer dan 1 miljoen kijkers

Via Ziggo Sport hebben ruim 1 miljoen Nederlanders de Grand Prix van Spanje gevolgd. Ziggo Sport is de sportzender die zonder meerkosten is te ontvangen door alle abonnees van Ziggo die beschikken over digitale televisie. De nabeschouwing op de wedstrijd op de sportzender werd door meer dan 1,1 miljoen Nederlanders bekeken. Ziggo Sport behaalde over de gehele zondag een marktaandeel van 6,9 procent. Alleen NPO 1, RTL4 en SBS6 behaalden een hoger marktaandeel. De racewedstrijd zelf bereikt een marktaandeel van meer dan 35 procent op de sportzender. De kijkcijfers zijn een record voor de sportzender die in november vorig jaar van start ging.

Zenders

De race werd ook uitgezonden door betaalzender Ziggo Sport Totaal dat via vrijwel alle aanbieders in Nederland is te abonneren. Van deze zender zijn echter geen kijkcijfers bekend. Ook de Duitse commerciële televisiezender RTL Television zond de wedstrijd live uit maar van deze zender worden geen kijkcijfers in Nederland gemeten. Deze cijfers vallen het luisteronderzoek onder het kopje ‘Overige zenders’ en behaalden gisteren een marktaandeel van 5,9 procent.

Max Verstappen in Peptalk

Maandagavond is Max Verstappen te zien in het sportpraatprogramma Peptalk op Ziggo Sport. Max is nog in Spanje maar praat via een live-verbinding met de studio waar Jack van Gelder en Frank Evenblij hem interviewen. Peptalk is vanaf 19.45 uur te zien bij de sportzender.

NOS Journaal

Het best bekeken tv-programma zondag was het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,4 miljoen kijkers, gevolgd door Studio Sport met 1,8 miljoen kijkers. Ook in Studio Sport was er uitgebreid aandacht voor de winst van de Nederlander in de Formule 1. Het wielrennen uit de Giro d’ Italia behaalde ook goede kijkcijfers. Ruim 700.000 mensen keken zondagmiddag naar de Ronde van Italië op NPO1 en zagen de  Sloveen Primoz Roglic de winst pakken in een tijdrit.

Video:

Een geëmotioneerde Olav Mol (commentator Ziggo Sport) ziet Max Verstappen als eerste finishen in de Grand Prix van Spanje:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.