100% NL en 8FM winnaars veiling FM-vergunningen

agentschaptelecom(update) Ad Venture BV is de winnaar geworden van de veiling van de landelijke FM-vergunning voor kavel A7. Ad Venture BV is al actief in Nederland met de commerciële radiozender 100 % NL.  De Brabantse zender 8FM is winnaar geworden van de regionale zender rondom Kaatsheuvel (104.3 MHz). De veiling van beide vergunningen is georganiseerd door Agentschap Telecom.

 

Voor de landelijke FM-vergunning, kavel A7, waren 7 aanvragen op tijd ingediend. Ad Venture Radio B.V., een dochter van 100% NL is de enige aanvrager die voldeed aan alle in de veilingregeling gestelde eisen. Zij heeft een bod uitgebracht van € 828.819. Het is nog niet duidelijk wat voor radiostation er te horen zal zijn via dit FM-kavel.  Het nieuwe radiostation zal nog deze maand in bijna geheel Nederland te horen zijn op FM. Daarnaast geeft FM-kavel A7 ook de verplichting om twee radiozenders aan te bieden via het landelijke digitale commerciële kavel via DAB+. Kavel A7 was voorheen in gebruik bij Yorin FM, Caz en Arrow Classic Rock. 

Regionaal FM
Voor de regionale commerciële FM-vergunning met een dekking in de regio Kaatsheuvel (kavel B38) hebben drie partijen een aanvraag ingediend. TiDa BV, eigenaar van 8FM, voldeed als enige aanvrager aan alle in de veilingregeling gestelde eisen. Zij heeft een bod uitgebracht van € 40.888

Beide vergunningen lopen van 4 juli 2013 tot en met 31 augustus 2017.