100%NL en Slam! nu volledig eigendom van RadioCorp

Naast 100%NL is nu ook Slam! onderdeel geworden van de radiogroep van RadioCorp. Radio 10 is op haar beurt verkocht aan Talpa. De zogenaamde herstructurering werd al in mei van dit jaar aangekondigd maar heeft nu definitief zijn vorm gekregen waarin Talpa geen aandeelhouder meer is in de radiogroep.

Karl Habsburg

100% NL en Slam vormen een nieuw radiobedrijf met als grootaandeelhouder de Oostenrijker Karl Habsburg. Habsburg heeft 60 procent van de aandelen in handen. De overige 40% zijn verdeeld tussen Carlo de Boer en Herbert Visser.

Herstructurering

“Ik ben er trots op dat de in mei door ons aangekondigde herstructurering succesvol is afgerond. Zowel 100% NL als SLAM! zijn twee energieke en succesvolle radiostations die de komende jaren op alle multimediale platformen aanwezig zullen zijn en verder zullen gaan groeien.”,aldus Habsburg. “Met deze nieuwe fase van ons bedrijf is tevens de aandeelhoudersstructuur gewijzigd waarbij onder andere Talpa geen aandeelhouder meer zal zijn van ons bedrijf.”, aldus Habsburg in een persbericht.

Management

Het management van de nieuwe radiogroep blijft in handen van de huidige directie bestaande uit Herbert Visser en Carlo de Boer. De verwachting is dat Slam!, dat is overgenomen van Talpa, snel intrek neemt in het pand van de nieuwe radiogroep waar 100%NL al is gevestigd. Radio 10 dat weer verkocht is aan de nieuwe radiogroep van Talpa en de Telegraaf Media Groep is inmiddels al verhuist naar het pand
van Radio 538. Of de overname van Slam! gevolgen gaat hebben voor het personeel en de programmering is niet duidelijk.

OMS

Zowel 100%NL als Slam! beschikken over een landelijk FM-kavel met clausulering alsmede digitale ethercapaciteit via DAB+.RadioCorp is verder (mede)eigenaar van het 100% NL Magazine, de tv-stations 100% NL TV en SLAM! TV, en het reclameverkoopbedrijf One Media Sales. OMS is met TMG en Talpa overeengekomen dat het de reclameverkoop verzorgt voor alle zenders die bij de fusie betrokken zijn:
Radio 10, Sky Radio, Radio 538, Radio Veronica, Slam! en 100%NL.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.