RTV NH huurt extra DAB+-capaciteit voor betere dekking

De publieke regionale omroep van Noord-Holland, RTV NH, heeft extra DAB+-capaciteit gehuurd bij de commerciële aanbieder MTVNL. Met de extra dekking wil de regionale omroep haar digitale etherdekking in de regio Hilversum en het Gooi verbeteren.

Regionale kavels

Sinds vorig jaar zendt RTV NH Radio via de bovenregionale DAB+-kavels op kanaal 8A (Randstad) en 9D (Noord-Holland Noord/Friesland) uit. Het regionale kavel op kanaal 8A in de Randstad zendt uit met een beperkt vermogen vanuit twee steunzenders in Amsterdam en Rotterdam. Hierdoor is de dekking in de regio rond Hilversum niet optimaal. De regio Hilversum behoort wel tot het uitzendgebied van RTV NH.

Dekking Hilversum

Om de dekking te verbeteren zendt de regionale omroep nu uit via het commerciële DAB+-netwerk van MTVNL. Dit netwerk kent steunzenders in heel Nederland waaronder in Hilversum. Eerder al besloot de regionale omroep Omroep West om extra DAB+-capaciteit in te huren bij MTVNL. RTV NH Radio is met ingang van vandaag in een kwaliteit van 64 kbps in een groot deel van Nederland te ontvangen via DAB+.

Rene van de Kolk, manager techniek en faciliteiten van RTVNH laat via Twitter weten dat het gaat om een tijdelijke maatregel tot de dekking van kavel 8A is geoptimaliseerd. De verwachting is dat uiterlijk in 2017 er een extra steunzender voor dit kavel wordt bijgeplaatst in de regio Utrecht.

MTVNL

Naast de regionale omroepen Omroep West en RTV NH zenden ook de commerciële radiozenders Groot Nieuws Radio, Team FM en Gigant FM uit via dit commerciële netwerk.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.