UNESCO: 13 februari is Wereldradiodag

radioluisterenVandaag, 13 februari, is door UNESCO uitgeroepen tot Wereldradiodag. De UNESO wil hiermee het belang van het medium radio benadrukken. Diverse radiozenders besteden hier aandacht aan.

 

UNESCO, de organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties, wil via Wereldradiodag de toegang tot radio wereldwijd vergroten. “Radio is voor miljoenen luisteraars over de hele wereld het enige en meest toegankelijke medium. Bovendien geeft radio wereldwijd een stem aan onderdrukte groepen zoals vrouwen, jongeren en armen. In geval van nood en rampspoed is radio onmisbaar en cruciaal”, klinkt het. “Voor miljoenen mensen blijft radio echter nog onbereikbaar.”

Radio vormt voor de UNESCO een belangrijk instrument in het bereiken van haar eigen doelstellingen op het gebied van het ontwikkelen en bevorderen van de communicatie tussen volkeren, de wederzijdse verstandhouding en de vrije meningsuiting. Bij deze gelegenheid worden verschillende conferenties en debatten georganiseerd door deskundigen om te discussiëren over thema’s zoals onder andere radio, jongeren, korte radiogolfverspreiding en de veiligheid van journalisten. Deze conferenties en debatten nemen plaats in het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs.

Meer informatie over Wereldradiodag via: http://www.worldradioday.org/

{youtube}gqb_IMHOmYs{/youtube}