192 Museum gaat sluiten, 192TV blijft uitzenden

Eind augustus sluit het 192 Museum in Nijkerk. De televisiezender 192TV blijft echter gewoon uitzenden via de diverse aanbieders van digitale televisie. Dit heeft de directeur van de televisiezender, Bert van Breda, aangegeven.

Opening in 2016

In augustus 2016 werd het 192 Museum geopend in Nijkerk. Het 192 museum is een initiatief van Bert van Breda (192TV, BR music), Lex Harding, Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en René Kroon (192TV).

Expositie

De expositie geeft een overzicht van de geschiedenis van Radio Veronica, van de chaotische beginjaren tot het trieste einde in 1974. Van de vele filmbeelden over de zeezenders is een selectie gemaakt die in een apart zaaltje vertoond wordt. Aan de ‘Top 40’ is een aparte kamer gewijd, die zich niet beperkt tot de periode van de zeezender. Daarnaast zijn er twee radiostudio’s ingericht van zeezender Radio Veronica met veelal originele apparatuur.

Deel van museum naar Rockart

Wie nog een kijkje wil nemen in het museum moet echter niet te lang wachten. Eind augustus gaat het museum definitief dicht. Een deel van het museum zal worden tentoongesteld in Museum Rockart in Hoek van Holland. Een ander deel van de expositie gaat terug naar de eigenaren van de spullen.

192TV

192TV maakt voor haar uitzendingen gedeeltelijk gebruik van een ruimte in het museum. Deze ruimte zal vanaf september verdwijnen maar de televisiezender zal blijven uitzenden. “192TV blijft gewoon uitzenden, in ieder geval zolang de kabelaars ons door willen geven. Het museum sluit de deuren begin september, over de activiteiten in het laatste weekend van augustus binnenkort meer nieuws“, aldus te televisiezender.