192TV neemt nieuw play-out systeem in gebruik

192tvVandaag neemt de digitale televisiezender 192TV een nieuw play-out systeem in gebruik bij haar eindregie. Het nieuwe systeem biedt volgens de televisiezender veel voordelen ten opzichte van het oude play-out systeem, Het nieuwe play-out systeem gaat wel uitzenden in het breedbeeld-formaat (16:9). Aangezien 192TV voornamelijk oudere muziekclips uitzendt die zijn opgenomen in het 4:3-formaat zal de kijker van 192TV zwarte balken gaan zien aan de linker- en rechterkant van het scherm. 192TV geeft aan dat het gaat om ongeveer 90% van het clipmateriaal dat is opgenomen in het 4:3-formaat.

Het nieuwe play-out systeem biedt volgens de televisiezender ook veel voordelen. Middels het nieuwe systeem kan er extra informatie worden meegegeven in de uitzendingen en kan er beter worden ingesprongen op de actualiteit. Na de zomerperiode gaat 192TV ook live-uitzendingen verzorgen waarbij de kijkers interactief verzoekplaten kunnen aanvragen.

Kijkers van 192TV wordt gevraagd om feedback te geven op de veranderingen bij 192TV via de Facebook-pagina van 192 TV of via email: info@192tv.tv

192TV is te ontvangen via vrijwel alle digitale aanbieders in Nederland. Alleen satelliet-tv aanbieder geeft de tv-zender nog niet door.