Regionale commerciële radiozenders verbeteren ontvangst

radioDiverse regionale commerciële radiozenders hebben hun ontvangst in het Noorden van Nederland verbeterd. Het gaat om Freez FM, RadioNL en Joy Radio.

 

De regionale commerciële radiozender Freez FM heeft sinds kort een nieuwe steunzender in gebruik genomen in Hoogeveen op 98.9 MHz. Freez FM was al te ontvangen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, de kop van Noord-Holland en delen van Gelderland, waaronder de regio’s Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

De regionale commerciële radiozender RadioNL is sinds vandaag in de regio Ooststellingwerf te ontvangen via een nieuwe steunzender op 96,9 MHz. Door het in gebruik nemen van de nieuwe steunzender is de ontvangst in Oosterwolde en Appelscha sterk verbeterd.

Joy Radio heeft een steunzender in Leeuwarden in gebruik genomen op 101.8 MHz. Via deze frequentie was voorheen Waterstad FM te beluisteren. Waterstad FM blijft te beluisteren in Leeuwarden via 93.2 MHz. Joy Radio, met als slogan ‘Hits Only’, was al gedurende enkele maanden te ontvangen in de provincie Groningen en  delen van Drenthe. Eigenaar van Joy Radio, Nico Silvius ,is zeer hoopvol dat zijn zender ook in Friesland een gat in de markt gaat vullen. “Mensen van 25 tot 40 jaar die van moderne muziek houden werden tot dusver niet volledig bediend. Zij hebben aan Joy Radio een prachtige zender”, aldus Silvius. “In Groningen hebben we een jaar proefgedraaid waarbij we aan de luistercijfers konden zien dat op kantoren en in winkels intensief wordt geluisterd. Daarom besloten we een Friese editie te lanceren van Joy Radio”.