21st Century Fox neemt Britse mediabedrijf Sky over

Het Britse mediabedrijf Sky heeft overeenstemming bereikt met 21st Century Fox over een overname door zijn Amerikaanse branchegenoot. Het Amerikaanse concern telt bijna 14 miljard euro neer om Sky volledig binnen te halen. Dat hebben Sky en 21st Century Fox donderdag bekendgemaakt.

Overname

21st Century Fox, de mediagroep van de Australisch-Amerikaanse mediabaas Rupert Murdoch, bezit al een belang van circa 39 procent in Sky en betaalt nu 14 miljard euro om de rest van het concern in handen te krijgen. De overname moet voor het einde van 2017 worden afgerond.

Sky

Sky bezit een groot aantal televisiezenders in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Een groot aantal van deze zenders worden als betaalkanaal aangeboden. Het bedrijf draaide in het afgelopen boekjaar ruim 14 miljard euro omzet en maakte 1,9 miljard euro winst.

Europa

Door de overname heeft 21st Century nu ook een grote mediadistributeur in handen in Europa. Sky heeft 22 miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Het is daarmee het grootste televisienetwerk in Europa.

Het officiële persbericht van 21st Century Fox vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.