25 jarige ‘Grootste Kerstboom’ krijgt tentoonstelling in IJsselstein

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zendmast in IJsselstein voor het eerst werd omgetoverd tot kerstboom. In Museum IJsselstein is vanaf eind oktober een tentoonstelling te zien over ‘De Grootste Kerstboom’.

1992

In 1992 werd de meer dan 370 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein voor het eerst omgetoverd. Nu, 25 jaar later, is het nog steeds een vast ritueel bij de Kerstperiode. De ‘grootste boom’ is inmiddels voorzien van ledlampen maar brandt nog steeds elk jaar. Reden om dit 25-jarig bestaan te vieren met een tentoonstelling.

Kijk MIJ stralen

Van 28 oktober 2017 tot en met 25 februari 2018 is de tentoonstelling ‘Kijk MIJ stralen. 25 jaar grootste kerstboom ter wereld’ te zien bij Museum IJsselstein (MIJ). De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Ton Westland en Stichting Kerstboom.

Overzicht

Naast het vijfentwintigjarige bestaan van de kerstboom is een bijzondere schenking van de eerste en tweede generatie lampen aanleiding voor deze tentoonstelling. De schenking is samen met aanvulling van derde generatie lampen, documentatie, drukwerk en foto’s te zien in de tentoonstelling. Zo vormt ‘Kijk MIJ stralen’ een overzicht over het ontstaan, het heden en de toekomst van de zendmast als grootste kerstboom ter wereld.

Opmaat naar ‘Verlicht MIJ’

Vanaf 2 december start ook de tentoonstelling ‘Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu.’ Hierin staat het gebruik van licht in de moderne en eigentijdse kunst en vormgeving centraal.

Meer informatie via de website van museum MIJ.

Sociale media: