3FM live vanaf Eurosonic/Noorderslag

3fmOp 15, 16 en 17 januari doet de publieke popzender live verslag van Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival: Eurosonic. Hét jaarlijkse festival in Groningen dat nationaal en internationaal muziektalent een podium biedt. Op zaterdag 18 januari zendt 3FM live uit vanaf Noorderslag in de Oosterpoort.

Het jaarlijkse festival is de belangrijkste muziekbarometer van Europa. Talent uit binnen- en buitenland presenteert zich van woensdag tot en met zaterdag aan de internationale muziekindustrie en het festivalpubliek vanaf 8 verschillende podia. Op 3FM horen luisteraars vier dagen lang de nieuwste Europese en Nederlandse acts, interviews met artiesten en recensies van muziekkenners. De 3FM dj’s proeven de sfeer en praten met bezoekers, op zoek naar de beste, mooiste en meest bijzondere optredens van Eurosonic en Noorderslag. Optredens zijn er van onder andere Sam Smith, Klangkarussel en artiesten van eigen bodem als De Staat, Bo Saris, Michael Prins.

3FM vanaf Eurosonic/Noorderslag
Op woensdag- en donderdagavond hoor je 3FM dj Roosmarijn Reijmer met 3voor12 vanaf Eurosonic. Luisteraars horen vanaf 22.00 uur een drie uur durende live-uitzending vanuit De Winkel in Groningen. Vrijdagavond luidt 3FM dj Timur vanuit Groningen het weekend in met zijn kersverse vrijdagavondprogramma ‘Vrij’ (19.99 – 22.00), gevolgd door een gezamenlijke Eurosonic uitzending met Roosmarijn (22.00-01.00 uur). 3FM dj’s Barend & Wijnand sluiten Eurosonic af met de Freaknacht van 01.00 tot 04.00 uur. Op zaterdagavond presenteert Paul Rabbering That’s Live vanuit de Oosterpoort, met onder meer de artiesten die op Bevrijdingsdag per helikopter over Nederland vliegen als ambassadeurs van de vrijheid. Van 20.00 tot 02.00 uur horen luisteraars 3FM dj’s Annemieke Schollaardt, Ramon Verkoeijen en Coen Swijnenberg met een gezamenlijke uitzending vanaf Noorderslag. Op 3FM.nl zijn alle 3FM uitzendingen in beeld te volgen.

3FM Serious Talent Podium
Op Noorderslag beklimmen When We Are Wild, Taymir en Jett Rebel het 3FM Serious Talent podium. Voormalige 3FM Serious Talent bands als Go Back to the Zoo, Kensington en Chef Special beklimmen dit jaar de grotere podia in Groningen.

TV
Op zaterdag 18 januari doen Annechien Steenhuizen en 3FM dj’s Giel Beelen en Michiel Veenstra op Nederland 3 vanaf 21.50 uur drie uur lang live verslag van de muzikale hoogtepunten van Noorderslag 2014 en de uitreiking van de Popprijs. 3FM en Nederland 3 organiseren samen met de NTR/NOS de intieme 3 On Stage container-sessies. De optredens zijn op Nederland 3 te volgen en online te bekijken via www.3onstage.nl.