45 jaar Radio Mi Amigo te volgen via de middengolf in Nederland

Tot en met zondag 2 juni laat Mi Amigo 45 de zeezender Radio Mi Amigo herleven vanaf het ‘zendschip’ MV Castor in de haven van het Belgische Blankenberge. Het evenement is ook te volgen in Nederland via middengolf, korte golf en Internet.

Zeezender

De zeezender Radio Mi Amigo begon op dinsdag 1 januari 1974 om 12:00 uur met de uitzendingen voor de Vlaamse en Nederlandse luisteraars. De radiozender heeft tot eind jaren zeventig uitgezonden op de middengolf vanuit. De zeezender was niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen zeer populair. Bekende DJ’s van de radiozender waren onder andere Peter van Dam, Ad Roland, Jan de Hoop, Marc Jacobs en Bart van Leeuwen.

Uitzendingen

Dit weekeinde wordt er stil gestaan bij het 45 jarige verjaardagsfeest van de radiozender in het Belgische Blankenberge en wordt er uitgezonden van het schip de MV Castor. Er zijn uitzendingen te horen met onder andere Marc van Amstel, Ferry Eden, Eric Hofman, Bob Noakes en Eric Hofman.

Luisteren naar Mi Amigo

De uitzendingen zijn in Nederland te beluisteren via diverse middengolffrequenties, de korte golf (o.a. 6085 kHz) en Internet. Zo zullen de uitzendingen in Nederland onder andere te horen zijn via 675 kHz, 747 kHz, 828 kHz, 1224 kHz en 1332 kHz en 1395 kHz. In en rond Blankenberge zijn de uitzendingen ook te horen via de FM (94,6 MHz.).

Een overzicht van de middengolffrequenties in Nederland vind je hier.

Sociale media: