538/Sky-radiogroep Radio Newco wordt Talpa Radio – The Home of Music Entertainment

Radio Newco BV wordt hoogstwaarschijnlijk komende week omgedoopt tot Talpa Radio – the Home of Music Entertainment. Dit heeft Mediamagazine.nl geconstateerd aan de hand van speurwerk.

Radio Newco BV

Radio Newco BV is de nieuwe radioholding waar Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica onderdeel van zijn en een gevolg van de fusie van 538 Groep en Sky Radio Group.

Ook de DAB+ zenders Sky Radio Hits, 538 Top 40 en Radio 10 Gold worden door de radiogroep in de ether uitgezonden. De tv-zender TV 538 is ook onderdeel van de radiogroep die verder de Telegraaf-zender Classic FM op haar DAB+ netwerk accommodeert.

Daarnaast biedt de bv talloze internetradiozenders aan onder de merken Radio Veronica, Radio 538, Sky Radio en Radio 10. TV 538 is te zien via de het pluspakket bij Ziggo Movies & Series XL en de basispakketten van Caiway en Delta alsmede vrij via internet.

Talpa Holding NV

Talpa Holding NV, de holding van John de Mol heeft met meer dan 73 % van de aandelen de controle over het bedrijf. Het levert ook drie van de vijf commissarissen te weten Pim Schmitz (CEO Talpa Holding), Sashi Baboeram Panday (CFO Talpa Holding) en Barry Masclee (CCO Talpa Holding).

De Telegraaf Media Groep NV

De Telegraaf Media Groep NV die meer dan 21,5 % van de aandelen in handen heeft levert Geert-Jan van der Snoek (CEO Telegraaf Media Groep NV) als commissaris. Christo Grozev is de vijfde commissaris die een klein aandeel in de radiogroep heeft verkregen van minder dan 5 %.

Christo Grozev

Christo Grozev was tot 1 oktober jl. aandeelhouder en mede-oprichter van RadioCorp Holding (100%NL) en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de transactie die leidde tot de de facto uitruil van Slam! (voorheen 538 Groep, thans RadioCorp Holding) en Radio 10 (voorheen RadioCorp Holding, thans Radio Newco).

Directie

De directie van Talpa Radio wordt gevormd door Menno Koningsberger (CEO/algemeen directeur), Remko Blankestein (operationeel en financieel directeur), Dave Minneboo (programmadirecteur/music director) en Tijmen Bos (commercieel directeur & directeur business development). Alleen Tijmen Bos is afkomstig van Sky Radio Groep toen het onder de Telegraaf Media Groep viel; de overige directieleden werkten al bij 538 Groep onder Talpa Holding.

Studio’s

De medewerkers en de studio’s van Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio zijn inmiddels allemaal zo goed als verhuisd naar de Bergweg 70 te Hilversum. Radio 538 zetelt sinds eind 2012 in dit pand waar ooit de NCRV in zetelde. De gebouwen van het voormalige Sky Radio Group in Naarden waar Sky Radio meer dan 25 jaar zetelde worden afgestoten.

One Media Sales

Ook radioreclameverkoopbedrijf One Media Sales waar de reclameverkoop in is ondergebracht en waarvan het radiobedrijf een meerderheid in handen heeft, zetelt in hetzelfde pand.

Talpa Radio

De nieuwe radiogroep krijgt met de naam Talpa Radio een directe verwijzing naar de controlerend eigenaar Talpa Holding/John de Mol. Het leek er eerst op dat de nieuwe radiogroep de naam Talpa Music & Entertainment zou krijgen, waarvoor ook een Benelux merkenregistratie is aangevraagd op 27 december jl.

Talpa Music was echter tot 2014 het platenlabel dat Talpa verkocht heeft aan wat inmiddels Sony BMG is; en in Nederland BMG Talpa Music heet. Mogelijk dat dit tot verwarring kan leiden. Talpa Radio is thans niet bij het Benelux merkenbureau geregistreerd.

John de Mol

De naam Talpa Radio gebruikt John de Mol sinds deze in 2002 actief werd in de Nederlandse radiomarkt. De laatste jaren was de BV-naam Talpa Radio Holding in gebruik als houdstermaatschappij van 538 Groep.

Nu zou de naam Talpa Radio weer actief gebruikt gaan worden. Deze naam is sinds 2007 (toen werd het 538 Groep) niet meer als merk in gebruik.

Radio Noordzee Nationaal

Het nieuwe radiobedrijf heeft een uitzendlicentie aangevraagd en verkregen ten behoeve van Radio Noordee Nationaal. Talpa Radio heeft de merkrechten daarvan behouden uit de periode dat het Noordzee FM in handen had.

Ruim een jaar lang zond Talpa Radio in de periode 2007/2008 Radio onder deze naam een internetkanaal uit. Wat Talpa Radio anno 2017 met de zender wil, is onduidelijk.

Reactie

Ondanks herhaald verzoek heeft Radio Newco, cq. Talpa Holding geen reactie op vragen gegeven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.