Top 2000

6,5 miljoen stemmers zetten Queen op nummer 1 in Radio 2 Top 2000

Bohemian Rhapsody van Queen is dit jaar het favoriete nummer van de stemmers op de NPO Radio 2 Top 2000. Dit werd vrijdagavond bekend gemaakt op NPO Radio 2.

Queen

Vorig jaar stond Queen nog op de tweede plek na Imagine van John Lennon. Hotel California van Eagles staat op nummer 2. Led Zeppelins Stairway To Heaven maakt de top 3 compleet. Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “Het Nederlandse publiek heeft weer massaal gebruik gemaakt van het jaarlijkse stemrecht voor de Top 2000. Opvallend is dat Queen vooral onder jonge stemmers favoriet is. Bohemian Rhapsody blijkt onlosmakelijk verbonden met de afsluiting van het jaar.”

Record

Vrijdagavond om 19.00 uur eindigde de stemweek van de achttiende editie van de Top 2000. Dit jaar mochten mensen op vijf nummers meer stemmen dan voorgaande jaren. Daarmee is een recordaantal stemmen van circa 6,5 miljoen uitgebracht.

Top 3

Bohemian Rhapsody voert voor de veertiende keer de lijst aan. Vorig jaar, na de aanslagen in Parijs, stemde Nederland voor John Lennons Imagine. In 2010 en 2014 stonden Eagles op het hoogste podium en in 2005 Avond van Boudewijn de Groot.

Leeftijd

Stemmers tot 35 jaar stemden dit jaar massaal op Queen. Ook voor de groep 35-55 was de Britse band favoriet. Vijfenvijftigplussers gaven de voorkeur aan Hotel California. De hele Top 2000 wordt op maandag 19 december bekend gemaakt. Vanaf Eerste Kerstdag is de lijst te horen op NPO Radio 2.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.