Aanbod via DAB+ in Vlaanderen verder uitgebreid

In Vlaanderen zijn per vandaag meer radiozenders via de digitale ether (DAB+) te ontvangen. Zenderexploitant Norkring neemt per vandaag namelijk een nieuw DAB+-netwerk in gebruik. De eerste testuitzendingen zijn eerder deze week al waargenomen.

Exploitatie

Eind oktober van het vorige jaar besloot de Vlaamse overheid dat zenderexploitant Norkring voor een periode van 15 jaar het nieuwe DAB+-netwerk mag exploiteren. Naast Norkring waren ook Broadcast Partners en TVV Digitaal in de race om het netwerk te gaan exploiteren. Het netwerk zal gaan uitzenden op de kanalen 5A (Oost- en West-Vlaanderen) en 5D (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel). Norkring mag zelf bepalen hoe het netwerk ingedeeld gaat worden.

Aanbod

Via dit nieuwe netwerk dat uitzendt via de kanalen 5A en 5D zijn per vandaag nieuwe radiozenders te ontvangen. Het gaat om Stadsradio Vlaanderen en One World Radio. Deze laatste radiozender zal echter tijdelijk via dit nieuwe netwerk zijn te horen. De uitzendingen van One World Radio, een radiozender van dancefestival Tomorrowland, zijn tot en met eind augustus te horen via de digitale ether.

Meer aanbod

Door introductie van dit nieuwe netwerk zal het aanbod van radiozenders via de digitale ether (DAB+) in Vlaanderen worden vergroot. Momenteel zijn er in Vlaanderen twee netwerken actief. De VRT zendt uit met haar radiozenders via kanaal 12A en Norkring zendt een groot aantal commerciële radiozenders uit via kanaal 11A. Daarnaast zijn in delen van Vlaanderen ook radiozenders via DAB+ uit Wallonië te horen.

Het nieuwe netwerk op kanaal 5A en 5D is ook in delen van Zuid-Nederland te horen.

Sociale media: