Veel aandacht voor carnaval op regionale en lokale media

(Update) Dit weekeinde barst het carnaval weer los in veel regio’s in Nederland. Diverse regionale- en lokale omroepen besteden hier aandacht aan.

Omroep Brabant

Omroep Brabant staat vanaf zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari in het teken van carnaval op internet, televisie en radio. Met verslaggevers die heel Brabant af reizen op zoek naar de leukste feesten en grappigste carnavalsvierders.

Optochten

Er is natuurlijk ook weer veel aandacht voor de carnavalsoptochten op televisie en internet. Op zaterdagmiddag zie je vanaf 13.45 uur de optocht in Eindhoven, vanaf 16.30 uur die van Roosendaal en vanaf 19.30 uur zie je de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. Op zondag mis je vanaf 13.45 uur niks van de optocht in Tilburg. Carnavalsmaandag wordt ook prachtig met de optocht van Boemeldonck (Prinsenbeek van 14:00 uur tot 16:00 uur). Op dinsdag kun je van 16:40 uur tot 17:24 uur de optocht van Krabbegat (Bergen op Zoom) volgen.

Dweilradio

De radiozender Omroep Brabant Radio wordt tijdelijk omgetoverd tot Dweilradio. De Omroep Brabant-radioverslaggevers reizen tijdens carnaval kriskras door de hele provincie op zoek naar de leukste en meest feestelijke carnavalsplaatsen. In Brabantse nachten wordt er elke nacht verslag gedaan van de caranvalsfeesten in de provincie Noord-Brabant. Omroep Brabant is in de regio te beluisteren via FM en DAB+, landelijk via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

L1 Limburg

De regionale omroep L1 uit Limburg doet ook uitgebreid verslag van het carnaval. Tot en met zaterdag 10 februari is de Top 1111 te horen via L1 Radio. De Top1111 is de jaarlijkse carnavalsmuzieklijst van Limburg, 92 uur lang op L1 Radio. Via de website www.l11alaaf.nl/ wordt door de regionale omroep al het nieuws geplaatst over het carnaval in Limburg. L1 TV doet live verslag van diverse carnavalsoptochten in Limburg. L1 Radio is in de regio te beluisteren via FM en DAB+, landelijk via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Omroep Gelderland

Ook de regionale omroep Omroep Gelderland doet verslag van diverse carnavalsoptochten die in haar provincie worden gehouden. De optochten zijn live te zien via de website en Facebook-pagina van de omroep.  Zowel zaterdag 10 februari als zondag 11 februari is er ‘s avonds om 17.20 uur een samenvatting te zien op TV Gelderland. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

Baronie TV

Baronie TV uit Breda is tijdens het Caranval weer in de lucht. De zender is in de regio Breda te zien via BredaNU en Streekomroep Ons West-Brabant. Landelijk is de zender te zien via Youtube en Facebook. De programmagids / spoorboekske van BaronieTV vind je hier. Voor de ontvangstmogelijkheden kan je hier terecht.

Delft

Ook in Delft wordt er carnaval gevierd door DCV Kabbelgat. De carnavalsvereniging uit Delft brengt de komende dagen zelfs een speciale evenementenzender in de lucht. Radio Kabbelgat is komend weekeinde te beluisteren via 107.0 MHz. Zaterdag- , zondag- en maandagavond zendt de radio zender live uit vanuit de residentie van Carnavalsvereniging De Olijkers! De radiozender is ook te beluisteren via Internet.

Studio Alphen

Boskoop heet gedurende de carnavals-periode Kwakveen. Op zaterdag 10 februari wordt de grote optocht van carnavalsvereniging de Krooshappers door de lokale omroep Studio Alphen live op televisie gebracht. Studio Alphen zendt ook interviews uit via de radio. Een samenvatting is later terug te zien via Studio Alphen. Studio Alphen is live te zien via kanaal 40 van Ziggo digitale televisie en Internet.

Naast de genoemde radio- en televisiezenders zijn er nog vele andere regionale- en lokale omroepen in Nederland die aandacht schenken aan het carnaval.