Aandacht op radio en televisie voor actie Alpe d’HuZes

Donderdag 2 juni wordt voor de 11e keer de actie Alpe d’HuZes gehouden. Op radio en televisie is er veel aandacht voor deze inzamelactie om geld bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding.

Alpe d’HuZes

Tijdens de actie Alpe d’HuZes zullen ruim 4.500 deelnemers minimaal één, en maximaal zes keer de berg de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Dit alles onder het motto ‘opgeven is geen optie’ en om zoveel mogelijk geld te verzamelen in de strijd tegen kanker. De afgelopen 10 jaar is er op deze manier bijna 130 miljoen euro opgehaald bestemd voor onderzoek naar en bestrijding van kanker. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij zich inspant om een minimale sponsorbijdrage van 2.500 euro bijeen te brengen.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 brengt woensdag en donderdag flitsen vanaf de Alpe d’Huez met Bert Kranenbarg. Sinds 2007 doet Bert Kranenbarg verslag van Alpe d’HuZes. Ook dit jaar zet Bert zich in voor het evenement in de strijd tegen kanker.  Bert Kranenbarg is de komende dagen ter plekke om verslag te doen van het evenement. Bert maakt die dagen ‘Alpe-flitsen’, die te horen zijn tijdens verschillende programma’s op NPO Radio 2.

Regionale omroepen

Diverse regionale omroepen verzorgen 2 juni een gezamenlijke televisie-uitzending. Omroep West, RTV Utrecht, L1, RTV Noord-Holland, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost zullen op 2 juni een gezamenlijke televisie-uitzending verzorgen van 13.00 tot 17.00 uur. Ook in de regiobulletins van het NOS-Journaal om 12.00 uur en 15.00 uur op NPO 1 zal aandacht worden besteed aan Alpe d’HuZes.

Radio d’Huzes

Diverse lokale omroepen in Nederland zenden op woensdag 1 en donderdag 2 juni een gezamenlijk radioprogramma uit onder de naam Radio d’Huzes. Tijdens deze uitzending wordt er verslag gedaan door verslaggevers die live op de Alpe d’Huez aanwezig zijn. Daarnaast is er regelmatig contact met de begeleiders van de teams voor een update, en worden er reportages uitgezonden van de voorbereidingen en de acties die de teams gehouden hebben om geld in te zamelen.

De uitzendingen beginnen woensdag 1 juni om 8.00 uur en duren tot en met donderdag 2 juni 23.00 uur. Radio d’Huzes is onder andere te horen via RTV Papendrecht, Rijnstreek FM, RTV Krimpenerwaard, Midland FM, RTV Bodegraven en Studio Alphen en daarnaast ook wereldwijd te ontvangen via Internet. Radio d’Huzes is ook in de de regio Alpe d’Huez te ontvangen via 107.6 MHz.

Video:

Talkshow over Alpe d’HuZes (via Radio d’Huzes)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.