Aandacht voor Prince op NPO 3 en NPO Cultura

De NPO staat vanavond en zondagavond uitgebreid stil bij het overlijden van popicoon Prince. Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. De publieke televisiezenders NPO 3 en NPO Cultura staat stil bij de dood van de superster met onder andere een registratie van een concert uit de Lovesexytour.

NPO 3

NPO 3 staat vanavond, zaterdag 24 april, stil bij het overlijden van de grote muzikale held Prince. De publieke televisiezender zendt eerst de concertfilm Sign ‘O’ The Times van zijne paarselijke hoogheid, direct gevolgd door de speelfilm Purple Rain, waarin hij zelf de hoofdrol op zich neemt.

Sign ‘O’ The Times

De film Sign ‘O’ The Times moest een compilatie worden van de concerten in de Rotterdamse Ahoy op 26, 27 en 28 juni en van het concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 29 juni 1987. De opnames bleken achteraf, voor het grootste gedeelte, onbruikbaar en dus hebben Prince en zijn band de concerten nog eens dunnetjes overgespeeld in de legendarische Paisley Park Studios in Minessota. Dat alles heeft geresulteerd in een bijzondere film. De film is om 22.25 uur te zien op NPO 3.

Purple Rain

Officieel mogen we Purple Rain geen autobiografische film noemen, maar het moge duidelijk zijn dat Prince het idee achter deze film niet heel ver heeft hoeven zoeken. Hij speelt zelf de hoofdrol in een film die gaat over een muzikaal talent uit een gebroken gezin uit Minneapolis, Minnesota. Klinkt bekend, niet? Lukt het hem om, ondanks de problemen thuis, door te breken met zijn band en tegelijkertijd zijn ware liefde te veroveren? Je komt er vanzelf achter. Purple Rain is om 23.55 uur te zien op NPO 3

Vanwege deze aangepaste programmering zullen liefhebbers van Jett Rebel heel even geduld moeten hebben. De docu over het Haagse multitalent komt te vervallen. Ook het derde deel van de muzikale documentaire-reeks Soundbreaking komt hierdoor te vervallen. Of en wanneer beide vervallen programma’s alsnog worden uitgezonden is nog niet bekend.

NPO Cultura

De digitale themazender NPO Cultura besteedt zondagavond 24 april vanaf 19.00 uur aandacht aan popicoon Prince met een registratie van het concert Lovesexy-Tour. NPO Cultura zendt een concertregistratie van Prince met zijn band The New Power Generation aangevuld met percussioniste Sheila E. en de zangeressen Cat en Boni Boyer, opgenomen in de Westfallenhallen te Dortmund op 9 september 1988.

Het concert is destijds door de KRO live uitgezonden in samenwerking met de Italiaanse televisie. Regie (Egbert van Hees) en productie (Harry de Winter/IDTV) van het concert waren in Nederlandse handen. Voor dit bijzondere optreden (let op die bijzonder fraaie decors) werden busladingen Nederlandse Prince-fans naar Dortmund gereden en die laten zich duidelijk horen tussen de nummers door.

Op de setlist stonden die avond de grote hits (‘When doves cry’, ‘1999’, ‘Kiss’, ‘I wanna be your lover’ en uiteraard een lange versie van ‘Purple rain’) naast pareltjes uit de Prince-catalogus (‘When you were mine’, ‘The cross’ en een versie aan de piano van ‘Strange relationship’.) Ook het scabreuzere repertoire (waar Prince later afstand van deed, we noemen: ‘Head’ en ‘Sister’) komt voorbij.

NPO Cultura is te zien via vrijwel alle digitale televisieaanbieders en via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.