Aangepaste programmering Best24 in verband met overlijden Hetty Blok

Blok

Vanwege het overlijden van actrice Hetty Blok heeft het publieke themakanaal Best 24 vanavond (woensdag 7 november) vanaf 20:30 uur een aangepaste programmering.

Gedurende de hele avond zullen diverse programma’s waarin Hetty Blok een prominente rol had de revue passeren.

 

Best 24 zendt onder andere de volgende programma’s uit:

  • Stadhuis op stelten – Een historische plechtigheid  / Vrolijk televisiedrama over het wel en wee van de inwoners van Blijkerk en de belevenissen op het stadhuis. (KRO, 1980)
  • De Stem  /   Televisiedrama waarin een huisvrouw (Hetty Blok), gewaarschuwd door een vreemde stem uit haar televisietoestel, de wapenwedloop te lijf gaat en daarbij doordringt tot in de hoogste kringen. (KRO, 1980)
  • Niet voor de poes  Liedjes van Annie M.G. Schmidt op muziek van Cor Lemaire worden gezongen door Hetty Blok en uitgebeeld door een dansgroep bestaande uit Erna Droog, Leslie Hoek, Astrid Koning, Carla Lipp, Jeanne Overste en Marianne Westerdijk. De choreografie is van Albert Mol. (NCRV, 1963)
  • Zo was het …  / Serie satirische programma’s met deze aflevering een terugblik op amusementsprogramma’s met als thema Annie M.G. Schmidt. (VARA, 1975)
  • Ziezo  / Theatervoorstelling voor de jeugd waarin Hetty Blok, begeleid aan de vleugel door Bas Odijk, liedjes van Annie M.G. Schmidt zingt en vertelt. In dit programma wordt de sfeer opgeroepen van drie ouwe gediscrimineerde ottertjes, de wim-wam reus en meester van Zoeten. (VPRO, 1995)
  • Allegretto /  Amusementsprogramma met muziek, zang en dans. Met muzikale leiding door Harry de Groot en een ballet o.l.v. Albert Mol. (NCRV, 1962)
  • Theater van het sentiment/ Nostalgisch praatprogramma waarin een historische dag uit de jaren 60, 70 of 80 wordt herbeleefd. In de studio wordt met gasten a.d.h.v. archiefmateriaal teruggekeken op de gebeurtenissen van destijds. 7 september 1968, met o.a. Hetty Blok die op die dag voor het laatst te zien was in Ja zuster, nee zuster. (KRO, 2004)

Meer informatie over de aangepaste programmering vind je hier. Best 24 is te zien via diverse digitale pakketten en via internet: http://www.best24.nl/

Nederland 1
Ook Nederland 1 staat vanavond stil bij het overlijden van Hetty Blok: Om 0.10 uur wordt het programma TV Monument: Hetty Blok opnieuw uitgezonden.