Rellen in haren: Aangepaste programmering RTV Noord

rtvnoordIn verband met de gebeurtenissen in Haren is de programmering van RTV Noord zaterdag aangepast. Er zijn extra nieuwsuitzendingen op Radio Noord. 

De vaste Radio Noord-programma’s vanaf acht uur, De Agenda en Noord op Stee, komen in elk geval te vervallen, voor extra uitzendingen van de nieuwsredactie. Ook TV Noord is zaterdag met extra uitzendingen in de lucht, de eerste wordt om 10.00 uur. TV Noord kan live worden gevolg via Internet: http://www.rtvnoord.nl/includes/livetv.asp of http://www.rtvnoord.nl/ipad/index.asp?actie=livetv (voor Ipad/Iphone)

Project X
Relschoppers hebben vrijdagavond en -nacht in Haren een ware ravage aangericht. Duizenden jongeren waren naar Haren gekomen nadat een 15-jarig meisje uit het dorp per ongeluk op Facebook een openbare uitnodiging had geplaatst voor haar verjaardagsfeestje. De trieste balans: zeker 20 aanhoudingen, ten minste zes gewonden, van wie twee ernstig, en voor vele tienduizenden euro’s schade.

Ook RTV Noord slachtoffer
Ook auto’s en apparatuur van verslaggevers van RTV Noord ontkwamen niet aan de vernielzucht en diefstal.

Website RTV Noord overbelast
De website van RTV Noord is vrijdagavond enige overbelast geweest, vanwege de situatie in Haren. Op het hoogtepunt probeerden ruim 15.000 bezoekers tegelijkertijd de website op te vragen. Dat is een ongekend hoog aantal. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat RTV Noord wereldwijd bij de trending topics op Twitter stond. 

‘Ook kans op Facebook-rellen in Gouda’
 Ook in Gouda kunnen dezelfde rellen voorkomen als vrijdagavond in Haren. Op Facebook worden duizenden mensen uitgenodigd om zaterdag 27 oktober naar Gouda te komen aldus de regionale omroep RTV West. Nu al zijn ruim 20.000 mensen via Facebook uitgenodigd om zaterdag 27 oktober naar Gouda te komen, om er ‘net zo’n groot feest van te maken zoals in Haren’. Dat aantal kan binnen enkele dagen explosief toenemen. Onder de naam ‘Project X’ wordt iedereen op Facebook aangespoord vrienden uit te nodigen ‘om er net zo’n feest van te maken als in Haren’.