ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam live op Ziggo Sport

Komende week wordt in Ahoy Rotterdam de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gespeeld. Het evenement is live te volgen op Ziggo Sport.

Deelnemers

Deelnemers aan het ATP-toernooi zijn onder andere David Goffin, Stan Wawrinka, Richard Gasquet, Grigor Dimitrov en Alexander Zverev. Drie Nederlanders doen ook mee aan het toernooi: Thiemo de Bakker, Robin Haase en Tallon Griekspoor.

“Geweldig”

Vorige week werd onverwachts ook nog Roger Federer aan het toernooi toegevoegd. Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Het is geweldig dat Roger er last-minute voor heeft gekozen om naar het ABN AMRO World Tennis Tournament te komen. Na zijn fantastische resultaat op de Australian Open is het schitterend nieuws dat hij er in Rotterdam bij is.” De twintigvoudig Grand Slam winnaar verschijnt voor de negende keer in Rotterdam. Hij won het toernooi in 2005 en 2012.

Ziggo Sport

Het toernooi is de hele week live te volgen op Ziggo Sport. Abonnees van kabelaar Ziggo met digitale televisie kunnen de wedstrijden live volgen via Ziggo Sport op kanaal 14. Liefhebbers van het tennis uit Rotterdam die geen abonnee zijn bij Ziggo kunnen het evenement kijken via Ziggo Sport Totaal.

NOS

Ook de NOS doet verslag van het evenement uit Rotterdam. De wedstrijden van de Nederlandse toppers die direct tot het hoofdtoernooi zijn toegelaten (Robin Haase, Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor) zijn live te volgen via de website van de NOS. Dat geldt ook voor de wedstrijden die doordeweeks om 19.30 beginnen.

Live

Op de televisie is van maandag tot en met vrijdag een samenvatting te zien in het sportblok in Nieuwsuur op NPO 2. De halve finales op zaterdag worden rechtstreeks uitgezonden op NPO 1, vanaf 15.50 uur, in NOS Pyeongchang Live, aansluitend op de olympische sporten. Ook de finale, op zondag, is live op televisie te zien.in een speciale aflevering van NOS Studio Sport, vanaf 16.00 uur. Het commentaar bij de wedstrijden op radio en televisie komt van Mark Brasser en Marcella Mesker.

RTV Rijnmond

Ook de regionale omroep RTV Rijnmond is aanwezig bij het tennistoernooi in Rotterdam. Op TV Rijnmond is elke avond rond 17.25 uur het programma Tennis Plaza te zien. TV Rijnmond is te ontvangen via diverse digitale televisie-aanbieders en te bekijken via Internet. 

Radio Rijnmond zendt elke middag- en avond live uit vanaf een speciale studio in Rotterdam Ahoy. Radio Rijnmond is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM en/of DAB+, landelijk via diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: