Acteur Rik Mayall (56) overleden

(C)ANP (via NOS)De Britse acteur en komiek Rik Mayall is overleden op 56 jarige leeftijd. Dit bericht de BBC op haar website.

Rik Mayall was zeer bekend door zijn rol van ultralinkse student in The Young Ones en later in de tv-serie Bottom.

Met zanger Cliff Richard scoorde de cast van The Young Ones een hit met een heruitgave Living Doll. Mayall werd ook bekend door rollen in Blackadder en later The New Statesman. Mayall kreeg in 1998 een ernstig ongeluk met een quad waarna hij enkele dagen in coma lag.

De Britse acteur Rik Mayall was een heel bijzondere man. Dat stelt regisseur Ineke Houtman zondag in een reactie op de dood van Mayall. Houtman neemt momenteel in Portugal de film De Ontsnapping op, waarin de Brit een bijrol speelt.

“Bijzondere man”
“Het was een heel bijzondere, aardige en grappige man”, vertelt de regisseur Ineke Houtman zondag in een reactie op de dood van Mayall. Houtman tegenover persbureau ANP. Houtman neemt momenteel in Portugal de film De Ontsnapping op, waarin de Brit een bijrol speelt. “Hij was heel grondig in het voorbereiden van zijn rol: hij wist echt iets extra’s toe te voegen. En we hebben enorm met hem gelachen op de set.” Mayall sprak tijdens de repetities en het draaien met regelmaat over de coma waarin hij een paar jaar geleden lag. “Hij had het gevoel dat hij een tweede leven gekregen had, nadat hij was teruggeklommen uit de dood.”

Meer over Rik Mayall: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rik_Mayall