Actie Alpe d’HuZes live te volgen op radio, televisie en Internet

Vandaag en morgen besteden diverse media aandacht aan de actie Alpe d’HuZes. Dit evenement is te volgen via radio, televisie en Internet.Op donderdag 1 juni beklimmen duizenden mensen de beroemde berg Alpe d’Huez in Frankrijk, om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Vorig jaar werd er door de actie meer dan 11 miljoen euro opgehaald. Op donderdag 1 juni om 4.30 uur klinkt het startschot van Maarten van der Weijden, waarna 1018 lopers en 2831 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt.

Televisie

Alpe d’HuZes 2017 wordt op 1 juni van 8.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, L1, Omroep West, NH, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. Ook NPO Nieuws neemt de uitzending over. Alpe d’HuZes is online te bekijken via de website van Omroep Brabant.

NPO Radio 5

NPO Radio 5-dj’s Bert Kranenbarg en Henkjan Smits doen live verslag van het evenement. NPO Radio 5 begint op vandaag, woensdag 31 mei, al met uitzenden vanaf de Alpe d’Huez.  Op die dag beklimt Bert Kranenbarg op zijn fiets de berg. Luisteraars horen een verslag hiervan in Arbeidsvitaminen (AVROTROS) (10.00 – 12.00 uur) en de Tinekeshow (MAX) (12.00 – 14.00 uur). Later die dag komt Bert zelf live vanaf de Alpe d’Huez, in Bert op 5 van 16.00 tot 18.00 uur. En ook Henkjan Smits zit voor Tijd voor Max Radio op de Alpe d’Huez van 18.00 tot 20.00 uur.

Op donderdag zijn in alle programma’s op NPO Radio 5 de verslagen van Bert en Henkjan te horen. Daarna, van 16.00 tot 20.15 uur maken ze de gezamenlijke uitzending ‘Alpe d’HuZes op 5’. Hierin wordt even voor 20.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt.

Radio d’HuZes

Er is ook een speciale radiozender in Frankrijk actief voor de actie: Radio d’HuZes. Dit is een initiatief van diverse lokale omroepen in Nederland. De radiozender zendt rond Alpe d’Huez uit op 107,6. In Nederland is de radiozender via diverse lokale omroepen te beluisteren. De radiozender is sinds zondag ook al te beluisteren via Internet.

Sociale Media: