Actrice Kitty Janssen (82) overleden

Kitty Janssen (C-ANP NOS)De actrice Kitty Janssen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dit bericht de NOS op haar website.  Kitty Janssen speelde in tal van theaterproducties. Op televisie was ze te zien in jeugdseries als Swiebertje, Merijntje Gijzen, en De Zevensprong. In Swiebertje speelde ze begin jaren zestig de rol van Freule Nicolien. Later speelde ze Oma Nel in de serie M’n dochter en ik, met onder anderen Edwin de Vries. Ook was ze te te zien in afleveringen van de politieseries Baantjer en Russen.

Kitty Janssen was getrouwd met de acteur André van den Heuvel en is de moeder van Dick van den Toorn, die ook acteur is.

Zie ook Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kitty_Janssen

Best 24 brengt eerbetoon aan Kitty Jansen
Donderdagavond brengt Best24 een eerbetoon aan Kitty Janssen. Best24 zendt vanaf 20.30 uur het blijspel Het leven is te kort uit. In dit toneelstuk van André Roussin zijn Kitty Janssen en haar echtgenoot André van den Heuvel samen te zien. Andere rollen worden gespeeld door Georgette Hagedoorn, Cees Heyne en Liz Snoyink. Nadat Cécile hersteld is van een bijna fataal auto-ongeluk, beseft zij dat haar huwelijk tot nu toe behoorlijk saai is geweest. Zij besluit haar man Felix te verlaten, om eindelijk zo te leven als zij wil. Als Felix van de schok bekomen is, beseft hij dat hij nu de kans krijgt zijn jongensdroom, een woestijnreis, te realiseren. Felix en Cécile zien in dat ze eigenlijk hetzelfde willen en besluiten samen op reis te gaan.